Annonce
Aarhus

Undervisningen er presset: Skolerne får nyt våben i kampen mod corona

Engdalskolen er hårdt ramt, efter at 20 medarbejdere er sendt hjem, som følge af, at der er registreret elever der er smittet med corona. Blandt andet derfor giver Aarhus Kommune nu folkeskolerne nye våben i kampen for at klare sig igennem en hverdag præget af corona. Foto: Axel Schütt
Flere århusianske folkeskoler har måttet sende medarbejdere hjem på grund af smittede - nu kommer kommunen dem til hjælp med nye tiltag.
Annonce

AARHUS: På den ene århusianske folkeskole efter den anden er i de to første uger af skoleåret konstateret en eller flere coronasmittede elever eller medarbejdere. Derfor får skolerne nu flere, bedre og mere fleksible muligheder for at tilpasse sig den aktuelle situation, hvor cirka hver tredje folkeskole har fået konstateret COVID-19-smitte blandt børn og medarbejdere.

Det fortæller rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune Thomas Medom (SF) i en pressemeddelelse.

Onsdag eftermiddag er status ifølge Børn og Unge, at 29 elever og tre medarbejdere på folkeskolerne i Aarhus er konstateret smittede. For eleverne svarer det til, at cirka en ud af 1.000 elever er eller har været testet positiv. Flere end 500 elever og 150 medarbejdere har været sendt hjem til test efter sommerferien.

Værst ser det lige nu ud på Engdalskolen i Brabrand, der har set sig nødsaget il at lade tre hele årgange hjem modtage fjernundervisning, efter at skolen har sendt 20 medarbejdere hjem til corona-test.

Annonce

Smittekæder skal brydes

Sundhedsstyrelsen har opfordret kommunerne, heriblandt Aarhus Kommune, til at sætte ekstra tryk på foranstaltninger, der kan forhindre smitte og bryde smittekæder. Blandt andet på den baggrund har Aarhus Kommune valgt at opdatere de drejebøger, som skoler planlægger hverdag og undervisning efter under corona-epidemien.

- Det er fortsat trygt at komme i skole for børn og medarbejdere, og vi følger alle forholdsregler tæt. Men vi er også presset af en situation, der ændrer sig dag for dag, og som påvirker hverdagen og undervisningen på skolerne, når medarbejdere eller elever pludselig sendes hjem i store tal, forklarer Thomas Medom.


Nye tiltag kan komme i spil, så vi kan gennemføre skoledagen bedst muligt. Det kan være at prioritere store fag fremfor små eller måske at udskyde et valgfag til senere. Det kan også komme på tale at genindføre fjern- eller nødundervisning i en klasse eller en årgang på den enkelte skole i en afgrænset periode. Det er langt fra sikkert, at det bliver aktuelt, men det er vigtigt at have muligheden.

Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge


Han påpeger, at der er stort behov for en mere fleksibel planlægning af hverdagen, så elevernes undervisning og medarbejdernes hverdag kan tilrettelægges bedst muligt

- Nye tiltag kan komme i spil, så vi kan gennemføre skoledagen bedst muligt. Det kan være at prioritere store fag fremfor små eller måske at udskyde et valgfag til senere. Det kan også komme på tale at genindføre fjern- eller nødundervisning i en klasse eller en årgang på den enkelte skole i en afgrænset periode. Det er langt fra sikkert, at det bliver aktuelt, men det er vigtigt at have muligheden, siger rådmanden.

Annonce

De tre nye tiltag

Vejledningen til skolerne består af tre tiltag, som supplerer den indsats, der allerede gøres i dag for at håndtere COVID-19 på skolerne i Aarhus.

Et spor med fokus på forebyggelse af yderligere smittespredning, hvor de sundhedsfaglige retningslinjer repeteres og enkelte steder skærpes. (Det kan være begrænsning af fysiske møder, forældre kun på skolen hvis det er nødvendigt af hensyn til det enkelte barn mv.).

Et spor, hvor mulighederne for fleksibel tilrettelæggelse af undervisningen med den almindelige lovgivning skitseres.

Et spor, der beskriver muligheder og procedurer for midlertidigt genoptag af nødundervisningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Farligt vejr-vagt ønskes

Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce