Annonce
Aarhus

Undgå sneglefart på Randersvej og håbløs jagt på p-plads i Aarhus

'Parkér og rejs'-anlægget er placeret ved Klokhøjen. Herfra kan turen mod Aarhus så tages med letbanetoget. Foto: Henrik Lund

'Parkér og rejs'-anlægget ved Klokhøjen i Lisbjerg er nu åbnet. Anlægget skal gøre det lettere at parkere sin bil eller cykel og stige på letbanen.

Annonce

AARHUS: Kører du jævnligt til Aarhus fra nord og er træt af at snegle dig ind ad Randersvej for derefter at bruge alt for lang tid på måske at finde en parkeringsplads, har du nu mulighed for at slippe for bøvlet.

Nu har du nemlig i stedet muligheden for at køre bilen til Aarhus Letbanes 'parkér og rejs'-anlæg ved stationen Klokhøjen, der ligger i Lisbjerg, parkere og hoppe på letbanetoget mod Aarhus og Odder.

Anlægget manglede den sidste afpudsning, da Aarhus Letbane åbnede strækningen mellem Universitetshospitalet og Lisbjergskolen, men er nu åben.

- Det er vigtigt, at vi skaber gode muligheder for at kombinere de transportmidler, der giver den bedste og mest fleksible rejse for den enkelte. Det skal være let og sikkert at kombinere eksempelvis bil, cykel og letbanen, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommunens teknik og miljø.

Sådan finder du vej til 'parker og rejs'-anlægget ved letbanestationen Klokhøjen. Illustration fra Aarhus Kommune
Annonce

Gratis parkering

Det er gratis at parkere på de 100 p-pladser.

Der kører to tog mod Aarhus og to tog mod Lisbjergskolen hver time.

Når letbanen mellem Lisbjerg og Lystrup åbner - formentlig senere på året - udvides trafikken, så der kommer til at køre fire tog til og fra Aarhus hver time, mens der vil køre to tog til og fra Lisbjergskolen og to tog til og fra Lystrup.

'Parkér og rejs'-anlægget har plads til cirka 100 biler, overdækket cykelparkering med mulighed for aflåst cykelparkering og toiletter. Anlægget er oplyst og hvis det viser sig nødvendig kan det udbygges.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-kvintet mangler mod FC København

Aarhus

Spis ordentligt!

Aarhus

Sådan genkender du falske profiler: Gertrud Sørensen fra Elev hedder i virkeligheden Lois McLean og bor i Canada

Annonce