Annonce
Aarhus

Undrede du dig også: Brandbiler på Marselisborg Slot var en øvelse

Mange studsede over, at de tre brandbiler kørte op til slottet. Men der var tale om rutinebesøg fredag. Foto: Ravn. Foto: Ravn
Brandvæsenet tjekkede taktikken, hvis der skulle opstår brand på Marselisborg Slot
Annonce

AARHUS: Mange århusianere undrede sig fredag formiddag, da tre brandbiler rullede fra Kongevejen op til dronningens slot.

Men der var ikke gået brand i Marselisborg Slot.

Det fortæller indsatsleder Brian Arendtsen, Østjyllands Brandvæsen.

- Vi laver en stribe virksomhedsbesøg, hvor vi tjekker procedurerne for beredskabet. Det gør vi jævnligt. Det er lang tid siden, vi senest var på slottet, så tiden var kommet. Når vi ikke er i gang med andet, har vi tid til den slags, siger Brian Arendtsen.

Tre brandbiler inklusive en stigevogn tog i formiddag turen op til Marselisborg Slot, hvor brandmændene øvede deres taktik, hvis alvoren pludselig indfandt sig. Foto: Ravn

Brandvæsenet tjekker mange ting ved et besøg. Helt lavpraktisk skal mekanismen til slotsporten prøves af. Brandskabene bliver også kigget efter.


Vi tjekker alt, hvad der skal gøres, hvis der opstår en ildebrand

Brian Arendtsen, indsatsleder


Annonce

Værdier skal også reddes

- Hele indsatstaktikken bliver gennemgået sammen med en stribe andre procedurer. Vi ser også på, hvordan bygningen er opbygget, og om det stemmer overens med vores tegninger i øvrigt, siger Brian Arendtsen.

- På Marselisborg Slot er der også gamle ting med en speciel værdi, så værdiredningen, som det hedder, bliver også gået igennem. Vi tjekker alt, hvad der skal gøres, hvis der opstår en ildebrand, siger indsatslederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce