Annonce
Aarhus

Undren i butikscenter midt i Aarhus: Hvorfor må vi ikke genåbne?

Bruun's Galleri blev pålagt at lukke ned en uge før jul på grund af stigende coronatal. Det vækker undren i centerledelsen, at shoppingcentrene ikke står til at være en del af genåbningen. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

AARHUS: Udsigten til ikke at blive en del af den kommende genåbning af detailbranchen vækker stor undren hos Claus Brændgaard, der er regional centermanager i Bruun's Galleri.

Han understreger, at intet er sikkert endnu og udtaler sig derfor kun om de foreløbige udmeldinger, som han håber, vil ændre sig, når partierne har været ved forhandlingsbordet.

- Hvis vi ikke får lov at åbne, vil jeg mene, at det er stærkt konkurrenceforvridende, og jeg kan ikke se, hvad argumentationen er for det. I modsætning til en gågade, kan vi hele tiden se, hvor mange mennesker vi har inde, ligesom vi også tidligere har haft Covid 19-vagter til at sikre, at der er styr på de køer, der eventuelt kan opstå. Så vi er meget uforstående over for de foreløbige udmeldinger, fordi vi mener, at det skal være lige for alle, siger han.

Som det ser ud nu, vil en boghandler i Bruun's Galleri for eksempel ikke kunne slå dørene op, som kollegaen på Strøget ser ud til at kunne fra i næste uge.

Annonce

Meningsløst

- Det giver ingen mening. Vi har vist, at vi i den grad kunne efterkomme kravene fra myndighederne. Der er intet, der har indikeret, at der skulle være større smitte hos os end andre steder i detailhandlen, siger Claus Brændgaard, der kalder det "bemærkelsesværdigt", at nogle store dagligvarekæder må holde åbent, når de i nogle tilfælde er på størrelse med shoppingcentret, der ikke tilsvarende må holde åbent.

Der er i dag 12 butikker i Bruuns Galleri, som må have åbent, blandt andet Kvickly og forretninger, der sælger apotekervarer. Resten af de i alt 100 forretninger har haft lukket siden 17. december, hvor nedlukningen trådte i kraft for landets storcentre - en uge tidligere end andre forretninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce