Annonce
Aarhus

Undrer du dig også: Derfor flyver Hercules-fly lavt over Aarhus

Lørdag middag fik flere århusianere sig en overraskelse, da et stort militærfly fløj lavt over Kystvejen.

AARHUS: Flere læsere har de seneste par dage skrevet til os og spurgt, hvorfor et eller flere større fly er fløjet tæt over Aarhus.

Igen lørdag middag fik vi henvendelser, da et militærfly ved middagstid cruisede i luftrummet over Aarhus. Ganske lavt i øvrigt. Et fly man tidligere så i Åbyhøj med et andet fly lige bagefter.

Vi har derfor været i kontakt med Forsvaret.

Flyet viser sig at være et C-130 Hercules. Et stort fly, der kan fragte 20 tons gods eller 128 personer på én gang.

Og grunden til, at det fløj så lavt over Kystvejen og ind over Dokk1 lørdag, er ifølge Værnsfælles Forsvarskommando, at der søndag er Danish Air Show i Aalborg.

Turen over Aarhus var træning til luftopvisningen søndag, hvor både F16-fly, adskillige helikoptere og altså en C-130 Hercules kan opleves i det nordjyske luftrum.

Du kan læse mere om Danish Air Show her.

Annonce
Lise Juel Hestbek så dette syn allerede onsdag
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce