Annonce
Aarhus

Undskyld, men er det et uldhåret næsehorn, du har der?

Torsdag blev der løftet mammutter, skovelefanter og urokser ind på Naturhistorisk Museum.

Annonce

Torsdag morgen ankom en lastbil fyldt med dyr til Naturhistorisk Museum. Der er dog ikke tale om levende dyr, men i stedet modeller af dyr fra istiden, så ansatte, studerende og andre på vej igennem Universitetsparken fik lidt ekstra at kigge på.

Måske for at sikre, at dyrene følte sig velkomne, var temperaturen i nærheden af frysepunktet torsdag morgen, da dyrene endelig ankom efter at have været en tur gennem den århusianske morgentrafik. De ankom nemlig fra Aalborg, hvor de har været første del af den udstilling, som nu altså flytter ind på Naturhistorisk Museum i Aarhus.

I løbet af torsdag blev de løftet ind på museet og i museets have - og sådan en manøvre er ikke uden udfordringer, når man har med dyr som mammutter, skovelefanter og urokser at gøre.

- Der er mange ting ved den her udstilling, som har været førstegangsoplevelser, griner Kirsten Lund, der er udstillingschef på Naturhistorisk Museum, mens et pelset næsehorn bliver hejst af lastbilen.

I samarbejde med et canadisk universitet har Naturhistorisk Museum udviklet udstillingen Tilbage til Istiden, som åbner for publikum 12. maj.

En del af udstillingen er nogle store spillekort, som bliver brugt til podier til dyrene. Kortene minder om Pokemon-kort, hvor man kan dyste med hinanden i for eksempel styrke og andre egenskaber, som dyrene får point ud fra.

- Jeg har ikke researchet på det, men jeg tror godt, at vi kan sige, at vi har lavet verdens største dyrekort, siger Nina Seirup, der er kommunikationsansvarlig hos Naturhistorisk Museum.

Udstillingen bliver stående på museet indtil efter vinterferien, hvor den gerne skulle finde et nyt museum at stå på.

Tænder skal der til, når det handler om elefanter - i det her tilfælde store stødtænder. Foto: Flemming Krogh
Med på lastbilen var også blandt andet ham her, et stort næsehorn. Foto: Flemming Krogh
Nogle af dyrene - for eksempel skovelefanterne - var skilt ad i flere dele, så de lettere kunne flyttes. Foto: Flemming Krogh
Hårene på eksempelvis mammutternes ben er lavet af hår fra yakokser. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce