x
Annonce
Sport

Unedbrydelig Fuglsang forsvarer førertrøje med andenplads

Roman Rios/Ritzau Scanpix
Jakob Fuglsang så ubesværet ud i sit trøjeforsvar i Andalusien, hvor han dog blev spurtbesejret af Jack Haig.

Jakob Fuglsang kunne dufte et etapesejrshattrick i Vuelta a Andalucia, men i en spurt mellem danskeren, Jack Haig og Mikel Landa, måtte Fuglsang se sig slået på målstregen af Haig efter en hård bjergetape.

Annonce

Til gengæld kørte danskeren igen med stort overskud og havde ingen problemer med at forsvare sin samlede føring forud for søndagens afsluttende enkeltstart.

Han fører løbet med 14 sekunder ned til Landa, som ikke bør være en trussel på enkeltstart, og 35 sekunder til etapevinder Haig, der heller ikke bør kunne hente den tid på danskeren på 13 kilometer enkeltstart.

Derudover vandt Fuglsang både 1. og 3. etape i løbet, der også kendes som Ruta del Sol, og som han også vandt samlet sidste år.

Tidligt kom et stort udbrud på 18 mand afsted. Til glæde for Fuglsang og Astana var der flere hold, for hvem etapen var sidste chance for succes, og som havde misset udbruddet.

Derfor var der flere trækheste i front til at tage del i arbejdet med både at holde udbryderne i kort snor og senere køre dem ind.

Den sidste stigning blev af samme årsag både et slag om klassementet og etapen. Og igen viste Fuglsang storform.

24 kilometer fra mål rykkede han fra de øvrige favoritter. Det tyndede voldsomt ud, og selv om hans værste konkurrent til sejren, Mikel Landa, kom op, havde han kun få med på hjul, og Landas holdkammerater var sat af.

Kørt før toppen rykkede Jack Haig, og det var kun Fuglsang og Landa, som kunne sidde med. Fuglsangs holdkammerat Ion Izagirre og Brandon McNulty var dog ikke langt efter som de næste på toppen.

Med fem kilometer til mål havde de tre mand i front mere end et halvt minut til de to forfølgere, og det stod klart, at etapevinderen skulle findes imellem dem.

Kort før kilometermærket forsøgte Haig at køre væk, men Fuglsang havde ingen problemer med at lukke hullet. Til gengæld blev danskerens kontraangreb let lukket af Landa.

Spanieren trådte først an på opløbsstrækningen, hvor Fuglsang let kom forbi, men fra bageste position pressede Haig sig forbi og tog etapesejren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce