Annonce
Aarhus

Ung århusianer hjælper studerende til gode rabatter

Hvor får man rabat som studerende i Aarhus? Det har Lasse Tindbæk svaret på. Han er manden bag den nye studieportal, Studiz, som samler og forenkler adgangen til studierabat.

Spar 40 kr. om måneden på dit Stofa-abonnement, få 15 kroner i rabat hos BioCity og Metropol og shop nyt kluns i Magasin med 10 procents afslag i prisen. Det er blot nogle af de mange rabataftaler, som studerende i Aarhus kan benytte sig af.

Men der findes også andre steder, hvor studerende kan spare penge i en tiltrængt økonomi. Det kan man få overblik over på den nye app og hjemmeside, Studiz.dk. Herpå gemmer sig information om mere end 90 steder i Aarhus, hvor studerende kan få procenter.

Bag appen og siden gemmer den 26-årige Lasse Tindbæk sig. Han læser til daglig til Business Development Engineer på Aarhus Universitet i Herning.

»Under min egen studietid har jeg undret mig over, at det er så svært at finde ud af, hvor man kan få studierabat. Det kan man faktisk en del steder, men skiltningen er enorm dårlig. Derfor fik jeg ideen,« forklarer Lasse Tindbæk, der er i praktik i sin egen virksomhed.

»Der findes en masse sider på nettet, hvor der står noget om studierabat. Men ofte findes stederne ikke mere - eller også ved de ikke selv, at de har studierabat.«

Siden begyndelsen på sommeren har han arbejdet på projektet, der blev frigivet i forbindelse med studiestart. Han har indsamlet information om allerede tilgængelige studierabatter, men også forhandlet en lang række rabatter hjem. Eksempelvis hos Paradis Is, hvor de studerende nu får 15 procent i rabat, ligesom det er muligt at få 10 procent rabat hos Sigfreds Kaffebar og Byens Burger. Desuden er det via appen og hjemmesiden muligt at få online studierabat hos virksomheder som eksempelvis Zalando.

Med mere end 43.000 studerende på Aarhus Universitet alene, er det en attraktiv målgruppe for butikkerne.

»Studerende er måske ikke den mest købestærke gruppe, men al forskning viser, at hvis man giver dem en god oplevelse og skaber et godt forhold til dem tidligt i livet, vil de komme igen senere,« siger Lasse Tindbæk.

Digitalt studie-ID

Udover at give de studerende et overblik, er det smarte ved appen, at den også fungerer som digitalt studiekort. Som det er i dag, er der ikke udløbsdato på mange studiekort - og derfor kan virksomheder ikke bekræfte, om kunden reelt er studerende eller ej. Det kræver en indskrivningsblanket, som den studerende skal printe ud på nettet og have med sig.

»Det er jo et A4-ark, der nemt bliver krøllet, og som man skal forny hvert halve år,« siger Lasse Tindbæk, hvis app indeholder et digitalt studie-ID. Den studerende kan via databasen WAYF få en bekræftelse på sin studieaktivitet direkte på telefonen.

»Når jeg har talt med studerende, er det især det, de synes er smart. Det kan de virkelig bruge til noget.«

Som det er nu, er appen gratis for studerende, og det er gratis for virksomheder at være med. Men det sidste vil ifølge Lasse Tindbæk forhåbentligt ændre sig med tiden.

»Grundideen er, at det skal være gratis for de studerende, og at virksomheder betaler for at markedsføre sig. Jeg vil gerne have, at det bliver et partnerskab. Men jeg vil ikke tage penge for det, før jeg ved, om jeg kan give virksomhederne nogen form for værdi.«

I slutningen af september har mere end 2800 studerende downloadet appen - og Lasse Tindbæk får flere gange om ugen henvendelser fra virksomheder, der gerne vil være med.

»Det handler om at få det ud til folk. Jo flere studerende, jo flere mennesker repræsenterer vi - og jo mere værdi har vi for virksomhederne.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce