Annonce
Erhverv

Ung århusiansk iværksætter slog en krølle på forretningsfolkene i Løvens Hule

Iman Aharrar er blevet ansigtet udadtil for Normals Curly Girl produkt, som hun også sælger via sin hjemmeside. Foto: Normal
Iman Aharrar fra Aarhus har på to år skabt et univers for naturligt krøllet hår herhjemme. Den unge iværksætter fik ikke en investering fra de fem erhvervsfolk i tv-programmet Løvens Hule, men modtog masser af ros og opfordring til at arbejde videre.

AARHUS: Det er lidt af udfordring at stå til regnskab overfor erfarne erhvervsfolk, som kan spotte en god ide på flere meters afstand og kaste en dårlig ud til siden på få sekunder.

23-årige Iman Aharrar fik torsdag aften mulighed for at prøve det på egen krop, da hun var med i DRs populære tv-program "Løvens Hule", hvor iværksættere har mulighed for at få en af eksperterne til at træde ind med en investering og hjælpe en forretningsidé på vej.

Iman Aharrar fik ikke en investor torsdag aften, men hun fik masser af ros fra hele panelet, der alle var enige om, at hun havde fat i en god idé med hendes brand og hjemmeside 'Curly Girl Approved', som i tråd med navnet er en hjemmeside og fællesskab, der hylder det naturlige krøl i håret.

- Når du står derinde, er du nødt til at komme med det helt essentielle for din virksomhed. Hvem er du? Hvad kan du tilbyde, og hvordan kan din virksomhed komme videre? Det er fem forretningsfolk, der sidder parat til at investere i din virksomhed og derfor er det lidt en kunst at kunne nedtone og kunne præsentere de ting, fortæller Iman Aharrar.

Annonce

Studie og iværksætter

Hun fik ikke en investering med hjem til Aarhus, men programmet understregede, at hun er på rette spor med den idé, som hun fik for to år siden i en sommerferie. De fem løver gav masser af god feedback til den unge århusianer, der formentlig var kommet fra programmet med en mentor, hvis hun ikke stadigvæk var i gang med en uddannelse.

- Jeg er godt tilfreds med bare at være mig selv og det niveau, som virksomheden er på lige nu. Det står ikke lige for, at jeg skal have en partner med. Vi er vækstet godt, og jeg har fået sat gang i mit eget brand, så jeg regner med, at jeg fortsætter på denne måde lige nu, fortæller Aharrar.

Curly Girl Approved

  • Blev skabt i 2018
  • Det er en hjemmeside med salg af produkter til naturligt krøl
  • Virksomheden skriver selv:
  • "Hjemmesiden er for alle, som ønsker et sundere valg for sit hår, men også specielt for alle os curly heads, hvor vores behov ignoreres selvom der er kæmpe efterspørgsel. Endnu et mål med webshoppen og hjemmesiden, er at skabe et lille fællesskab, med blogindlægs, videoer, billeder, hvor alle kan søge til for tips og gode råd, samtidig med en oplevelse af fuldstændig accept af ens naturlige hår."
  • Det er 23-årig Iman Aharrar, der står bag hjemmesiden.
  • Hun er også ansigt udadtil for Curl Girl, der sælges i Normal butikkerne og på Curly Girl Approved.
  • Iman Aharrar var for nyligt med i Løvens hule.

Hun har netop færdiggjort tredje semester på informationsvidenskab på Aarhus Universitet. Et studie, som hun gerne vil bygge en kandidat på, når den tid engang kommer. Derfor skal hendes virksomhed 'Curly Girl Approced' kører samtidig med hendes studier.

Ideen til virksomheden opstod i 2018, hvor hun blev introduceret til metoden omkring naturlige krøller af sin kusine. Hun fandt ud af, at der var flere grupper på Facebook, hvor der blev talt og udvekslet idéer om det at fremelske sine naturlige krøller i stedet for at glatte dem ud. Samtidig begyndte hun at vende produkterne og kigge nærmere på ingredienserne for at blive klogere på, hvad det egentlig var, at hun puttede i sit hår.

Annonce

Startskuddet til krøllet hår

I takt med, at hun blev klogere på trenden og produkterne, begyndte hun at stille sig selv spørgsmålet - kan det ikke gøres nemmere?

Det blev startskuddet til Curly Girl Approved-universet

- Det var uoverskueligt på flere områder, ligesom jeg fandt frem til, at der var en klar mangel på produkter til personer med naturlige krøller. Størstedelen af produkterne kommer fra USA og England, og det kunne være svært at få fat i flere af dem. Så efter to måneder besluttede jeg mig for at tage skridtet videre og lave min egen virksomhed. Jeg var i gang med mit andet sabbatår og valgte at bruge de penge, som jeg havde gemt til at rejse for, på min virksomhed, fortæller Iman Aharrar.

Curly Girl Approved i Løvens Hule

Hun begyndte derfor at tage kontakt til nogle af de største producenter som 'Bounce Curl' og 'Shea Moisture' for at høre, om hun kunne få lov til at sælge deres produkter via sin hjemmeside.

- Jeg har ikke eneret på produkterne, men de store virksomheder kunne godt se tanken og idéen med, at trenden ville brede sig og bevæge sig over Atlanten, siger Iman.

Annonce

Fart over feltet i 2020

I begyndelsen var det hende selv, der stod for at pakke og sende produkterne ud, men i takt med, at universet udviklede sig og flere begyndte at benytte sig af hendes hjemmeside, så blev firmaet mere professionaliseret og pakket fra et lager, ligesom Iman fik koblet et markedsføringsfirma på, så hun kunne koncentrere sig om at styrke det univers, hun havde opbygget herhjemme.

I 2020 kom der for alvor fart under feltet. Her blev hun kontakt kæden Normal, der giver ville bruge hende som ansigt udadtil i deres kollektion for hårprodukter til naturligt krøl. Samtidig fik hun selv udviklet tilbehør som en kam, specielle håndklæder og en børste til hårvask.

- Det er en stor proces at skulle udvikle sine egne hårprodukter. Derfor har jeg lavet noget tilbehør, der passer ind til universet og som allerede er blevet godt modtaget, siger Iman Aharrar.

Hun nåede lige at komme ud på en mindre turné i Normals butikker, hvor hun fik berettet om universet og de produkter, som går under navnet curl girl. Her fik hun plantet et frø hos flere og hilst på flere kunder, som efterfølgende har kunnet følge med på hendes hjemmeside, hvor hun både skriver og laver videoer omkring produkterne.

- Studiet på Universitetet er indrettet sådan, at det er tre dage om ugen, hvor der er fire timers undervisning. Derudover er der tid til at arbejde med virksomheden. Selvfølgelig kan der væres pres på op til en eksamen, men den største forskel på det her og et studiejob er, at du er på arbejde hele tiden i et studiejob, når du er der. Jeg kan bedre tilpasse, hvornår jeg arbejder med de forskellige ting. Blandt andet med hjælp fra The Kitchen, som er universitetets iværksætter-fællesskab, forklarer hun.

Hun er sammen med sin revisor i gang med at færdiggøre regnskabet for 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Midtbyskole tvunget til at spærre af for gæster med øl og smøger i skoletiden

Annonce