Annonce
Debat

Ung ærgrelse: Hvornår må vi have det sjovt?

"Netop Arne-pensionen så jeg ellers som et fantastisk stykke politik, der anerkendte, at folk havde brug for værdige pensionsår og ikke først skulle forlade arbejdsmarkedet, når de var helt slidt ned. Men det er åbenbart en luksus forbeholdt Socialdemokratiets kernevælgere", skriver Sofie Lippert. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

DEBAT: Regeringens nye reformudspil lancerer flere pisk til arbejdsløse – både de unge, der netop er begyndt på jobsøgningen, og kontanthjælpsmodtagere, der nu skal arbejde 37 timer om ugen uden en værdig løn.

Det er en del af en politisk fortælling om, at det virkelig ikke skal være sjovt at være arbejdsløs.

Samtidig ytrede Mette Frederiksen, at vi bliver nødt til at gøre op med myten om, at det skal være lystbetonet at gå på arbejde.

Annonce

Hverken arbejdet eller manglen på samme må altså være særlig sjovt. Men hvornår må vi så have det sjovt? Hvornår er det så meningen, vi skal nyde livet og være lykkelige? Er det først, når Arne-pensionen indtræffer?

Jeg forstår ikke, at man knokler røven ud af bukserne som politiker alene for at fortælle folk, at vi er nødt til at gøre op med myten om lykken.

Netop Arne-pensionen så jeg ellers som et fantastisk stykke politik, der anerkendte, at folk havde brug for værdige pensionsår og ikke først skulle forlade arbejdsmarkedet, når de var helt slidt ned. Men det er åbenbart en luksus forbeholdt Socialdemokratiets kernevælgere. Vi andre må lægge lysten og glæden på hylden og være gode samfundsborgere, der sætter økonomien, væksten og beskæftigelsen over os selv.

Jeg forstår virkelig ikke, hvorfor man har lyst til at lave politik, hvis man ikke gør det for at gøre menneskers liv bedre. Sjovere. Mere lystbetonet.

Jeg forstår ikke, hvad der driver folk til at lave politik for abstrakte begreber som økonomien, væksten og beskæftigelsen.

Jeg forstår ikke, at man knokler røven ud af bukserne som politiker alene for at fortælle folk, at vi er nødt til at gøre op med myten om lykken.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt gulvtæppe på rådhuset: Aarhus Kommune kan spare millioner ved at vælge nyt tæppe fra lokalt firma

Byudvikling For abonnenter

Træt torv skal friskes op: Mere grønt, røde bænke og granitbelægning - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Sport

Skanderborg Aarhus-spiller overvejer karrieren efter problemfyldt sæson

Østjylland

Søndag aften begynder en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

AGF

Selv på dødsgangen var David Nielsen firmaets mand, men nu er han der ikke længere til at tage skylden - pilen peger på sportschefen herfra

Byudvikling For abonnenter

Molslinjen er væk og tilbage står et mærkeligt tårn: Hvad er det? Og får det lov at overleve, når Aarhus Ø kommer buldrende?

Debat

Boringsnære beskyttelsesområder har konsekvenser: Vi ønsker en korrekt beregnet erstatning, så vi kan komme videre

Byens Bedste

Kom med dit bud: Hvem skal være med i Byens Bedste?

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Aarhus

DSB afprøver nyt venteområde: - Der var mangel på ventepladser

AGF For abonnenter

Analyse: AGF sluttede ét sølle point over nedrykningsstregen, og derfor venter der et stort arbejde i sommerens transfervindue

Alarm 112

Stjal parfume i Magasin lørdag - søndag blev de udvist af Danmark i seks år

Annonce