Annonce
Kultur

Ung Aarhus-kunstner får hæderspris for afgangsværk

Prisvinder Regitze Engelsborg Karlsen (til venstre ) og Louise Bach Andersen foran en af skulpturerne i en samtale om skulpturer af grus. Foto: Sophia Ioannou Gjerding. 

AARHUS: Regitze Engelsborg Karlsen, nyuddannet billedkunstner fra Det Jyske Kunstakademi i Aarhus, har fået en hæderspris på 40.000 kroner fra "15. Juni fonden".

Hun får prisen for sit afgangsværk fra akademiet. Det hedder "Stenmagnet" og var udstillet på Det Jyske Kunstakademis afgangsudstilling "SES" i år i Kunsthal Aarhus.

I alt seks nyuddannede kunstnere og designere har fået hæderspriser fra 15. Juni Fonden. Det er femte gang, fonden uddeler hæderspriserne, der er på 40.000 kr. og ikke kan søges. De tildeles ud fra de værker, som kunstnerne har præsenteret på afgangsudstillingerne.

Prisudvalgene har besøgt afgangsudstillingerne - for kunsten i København, Aarhus og Odense og for designerne i Kolding, København og på Bornholm.

Hos designerne er Kirstine Boesen (Designskolen Kolding), Domantas Smaizys (KADK, København) og Mette Irmelin Munch (KADK, Bornholm) blevet hædret. På kunstsiden gik priserne foruden Regitze Karlsen til Banaan Al-Nasser og Morten Knudsen fra Kunstakademiet i København.

Banaan Al-Nasser er i Aarhus kendt for sit værk med paraboler. Det har hængt uden på Aros Aarhus Kunstmuseum og er lige nu med i Aros' udstilling "Far From Home".

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt miljøvenligt våben mod glatte fortove: Vulkansk aske erstatter salt og sand

Annonce