x
Annonce
Sport

Ung golfdansker tager føringen efter flot runde i Oman

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
18-årige Rasmus Højgaard kunne gå i klubhuset på en delt førsteplads på European Tour-turneringen i Oman.

Rasmus Højgaard leverede endnu en flot præstation fredag i European Tour-turneringen i Omans hovedstad, Muscat.

Annonce

Den 18-årige danske golfspiller gik anden runde i fire slag under par og kunne fredag morgen dansk tid gå i klubhuset på en delt førsteplads i turneringen med samlet ni slag under par.

Dermed holder han kursen mod en potentiel sejr. Højgaard vandt i december sin første European Tour-titel, da han sejrede i Mauritius Open efter omspil.

Under svære vejrforhold fredag med en del vind kunne kun skotten Stephen Gallacher følge med danskeren. De to deler førstepladsen inden tredje runde.

To spillere følger efter i otte slag under par, mens der er yderligere to slag ned til de næste.

Højgaard lagde flot ud på fredagens runde, da han på sit tredje hul lavede en eagle.

Dagen kunne dog have været endnu bedre, hvis det ikke var for de tre bogeys, Højgaard indkasserede midtvejs på runden, men foruden den ene eagle blev det også til fem birdies.

Rasmus Højgaards tvillingbror, Nikolai Højgaard, der også er med i turneringen i Oman, gik anden runde i ét slag under par og ligger samlet i par. Det samme gør Benjamin Poke, der fredag gik runden i et slag over par.

Jeff Winther kom rundt i par og deler 19.-pladsen med en del spillere i tre slag under par. Blandt dem er veteranen Søren Kjeldsen, der med en runde i to slag under par rykkede op på siden af landsmanden Winther.

Modsat alle sine landsmænd missede Joachim B. Hansen cuttet til finaleweekenden efter to skuffende runder i henholdsvis fire og tre slag over par.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Politisk flertal vil fjerne minister fra forhandlinger om hjælpepakke til kulturlivet

Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Annonce