Annonce
Navne

Ung kunstner modtager en ny pris

Sophia Ioannou Gjerding modtog den første Art Prize.

Kunsthal Aarhus, Godsbanen og kunstmuseet Aros er gået sammen om en ny kunstpris, Art Prize. Prisen blev forleden uddelt til en afgangsstuderende fra Det Jyske Kunstakademi, og valget faldt på Sophia Ioannou Gjerding med følgende begrundelse:

"Sophia Ioannou Gjerding er en meget ambitiøs og professionel ung kunstner. Engageret i egen praksis såvel som kollaborative praksisser og med til at sætte et stærkt præg på den yngre kunstscene i Aarhus. Hendes afgangsværk er et komplekst video-animationsværk, der går i dialog med tendenser i samtidens billedforståelse og undersøgelser af digitale medier. Værket er en sammenflettet fortælling på tværs af tid og sted, hvor eksistentielle emner bearbejdes og kulturelle referencer flettes sammen på tværs af populærkultur og kunsthistorie. Værket er poetisk, undersøgende, forførende og gennemtænkt i forhold til installering i udstillingsrummet. Vi bliver mødt med en masse spørgsmål - til medie såvel som tematikker, hvilket skaber et værk, der lever længe og kræver fordybelse".

Den første uddeling af Art Prize skete i Kunsthal Aarhus. Initiativtagerne bag prisen ønsker at skabe opmærksomhed om de debuterende kunstnere og give en stærk repræsentant for den unge scene en god start på kunstlivet. Prisen skal også være med til at skabe et levende kunstmiljø i Aarhus på tværs af institutionerne.

Prisen tildeles fremover en af årets afgangsstuderende fra Det Jyske Kunstakademi. Vedkommende udvælges på baggrund af sit værk på afgangsudstillingen i Kunsthal Aarhus. Med titlen følger bl.a. en artist talk i Kunsthal Aarhus, et månedsophold i atelieret i Aros Public med et kunstnerhonorar på 25.000 kr., gratis ophold på Godsbanen i en af residens-lejlighederne samt månedskort til værkstederne i samme måned, hvor der også er mulighed for at lave en artist talk eller en mindre udstilling på Godsbanen.

Juryen bestod i år af kunstfaglig direktør for Kunsthal Aarhus Jacob Fabricius, overinspektør for Aros Lise Pennington og leder af Aarhus Billedkunstscenter Kirstine Højmose på vegne af Godsbanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce