Annonce
Aarhus

Ung mand fandt sin stjålne racercykel til salg på DBA

Først forsvandt hans cykel. Da den så dukkede op i Den Blå Avis, afslog politiet i første omgang at gøre noget ved sagen. Genrefoto: Joachim Ladefoged

Stjålne cykler bliver tilsyneladende solgt på Den Blå Avis. Det fandt en østjysk mor og hendes søn ud af, da de fandt sønnens racercykel til salg et par dage efter, den var blevet stjålet.

AARHUS: Hov, den hvide racercykel, der er til salg på DBA, det er da min søns, som han fik stjålet for et par dage siden.

Den følelse sad en mor fra Østjylland med, da hun så en hvid racercykel af mærket Jensen til salg for 1.000 kroner på dba.dk - Den Blå Avis' hjemmeside for køb og salg på nettet. Sønnen var enig. Det var hans cykel. Begge ønsker at være anonyme af frygt for det kriminelle miljø, men avisen kender deres identitet.

Moren fortæller, at der ikke stod stelnummer i annoncen, men cyklen havde nogle kendetegn:

- Vi har lavet mange små reparationer og justeringer på den i de 15 år, vi har haft den, så små ting som drikkedunksholderen og noget af farven på ringeklokken gjorde, at vi vidste, det var vores. Vi har også nogle billeder af den, så vi sad og sammenlignede vores billeder med billedet på DBA, og der er ingen tvivl, fortæller moren.

"Sælger denne fine Jensen racercykel. Cyklen står fint og fejler ikke noget. Gearene virker optimalt og ligeså gør bremser," stod der blandt andet i annoncen, efterfulgt af et telefonnummer man kunne ringe på, hvis man var interesseret i at købe den.

Mor og søn slog nummeret op på Mobilepay og fandt et navn på sælgeren. De anmeldte ham til politiet i begyndelsen af august, kort efter de havde opdaget annoncen på DBA.

Annonce

Færre cykeltyverier

De seneste 11 år er er der stjålet i alt over 60.000 cykler i Aarhus Kommune. Efter en kraftig opblomstring i antal cykeltyverier fra 2009-2012 er tallet nu faldet igen.

Mens der i perioden 2009-2012 hvert år blev stjålet over 6000 cykler, var tallet sidste år 3682 cykler.

Her følger tallene for antal cykeltyverier i Aarhus Kommune:

2007: 4795

2008: 5270

2009: 6119

2010: 6930

2011: 6930

2012: 6006

2013: 5362

2014: 4894

2015: 4248

2016: 3682

2017: 1831 (To første kvartaler)

Kilde: Danmarks Statistik

En østjysk mor og hendes søn fandt denne annonce på dba.dk. En hvid Jensen racercykel til 1.000 kroner. Mor og søn er sikre på, at det er sønnens cykel, som var blevet stjålet et par dage før, de opdagede annoncen. Screendump
Stjålne racercykler bliver tilsyneladende solgt på Den Blå Avis' hjemmeside. I hvert fald har samme person har sat syv cykler til salg inden for to måneder. Deriblandt denne racercykel. Screendump

Flere annoncer med racercykler

Med anmeldelsen havde politiet en oplagt mulighed for at snuppe tyven på fersk gerning, mente mor og søn. Men politiet rykkede aldrig ud.

- De forklarede, at der kunne være tale om en anden hvid Jensen racercykel, da stelnummeret ikke stod i annoncen, forklarer moren.

Så googlede mor og søn telefonnummeret i annoncen. Århus Stiftstidende har prøvet det samme: Syv racercykler har personen med telefonnummeret haft til salg inden for de seneste måneder, viser det sig.

Da avisen kontakter DBA, viser det sig, at de allerede har lukket den formodede cykeltyvs annoncer.

- Det har vi gjort, fordi der er kommet anmeldelser fra brugere, siger kundeservicechef hos DBA, Lene Kristensen.

Nærmere kan hun af sikkerhedsmæssige årsager ikke komme ind på den konkrete sag.

En østjysk mor og hendes søn fandt denne annonce på dba.dk. En hvid Jensen racercykel til 1.000 kroner. Mor og søn er sikre på, at det er sønnens cykel, som var blevet stjålet et par dage før, de opdagede annoncen. Screendump

Samtidig blev politiet blandet ind i sagen. Da mor og søn fandt ud af, at cykelsælgeren muligvis havde sat en stribe cykler til salg, skrev de en mail til politiet om deres opdagelser.

- Men vi hørte aldrig fra politiet, forklarer moren.

Siden Århus Stiftstidende er gået ind i sagen, er politiet kommet på banen. Eller måske har de været det hele tiden?

I hvert fald siger vicepolitiinspektør Leif Benny Kristensen, Østjyllands Politi, at politiet ikke har opgivet at trænge til bunds i sagen.

- Vi efterforsker den stadig, men det er klart, at det er et spørgsmål om ressourcer. Vi bliver nødt til at prioritere vores sager, og personfarlig kriminalitet har højere prioritet end tyverier, siger han.

Men her er der tilsyneladende tale om en "serietyv". Og I har både navn og telefonnummer. Hvorfor rykker I ikke ud?

- Jeg kan ikke sige mere, end at sagen efterforskes, siger vicepolitiinspektøren.

Avisen har forsøgt at komme i kontakt med den formodede cykeltyv/hæler. Det er ikke lykkedes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce