Annonce
Østjylland

Ung radikal forlader byrådet

<p>Maria Baagøe Bove træder ud af byrådet i Skanderborg, da hun har fået praktikjob med bopæl i København. Hun blev valgt som kun 19-årig ved byrådsvalget i 2013. Pressebillede.</p>

Maria Baagø Bove starter med at arbejde tre måneder i Nepal - derefter skal hun arbejde i praktikstilling for Care Danmark i København, og derfor udtræder hun af byrådet.

Byrådsmedlem 21-årige Maria Baagøe Bove, Radikale Venstre, stopper fra august i Skanderborg Byråd efter, at hun er blevet ansat hos Care Danmark.

Annonce
Maria Baagøe Bove træder ud af byrådet i Skanderborg, da hun har fået praktikjob med bopæl i København. Hun blev valgt som kun 19-årig ved byrådsvalget i 2013. Pressebillede.

Maria Baagøe Bove er blevet tilbudt en praktikstilling hos Care Danmark fra 1 august, hvor hun først rejser til Nepal i tre måneder.

Her skal hun blandt andet lave feltarbejde i Nepals bjerge, hvor hun skal dokumentere Cares arbejde samt undervise Cares lokale samarbejdspartnere, lokale NGO'er.

Efter tre måneder i Nepal flytter hun til København, hvor hun skal arbejde på Care Danmarks hovedkontor.

Stopper i byråd

Maria Baagøe Bove, der er 21 år og blev valgt i byrådet ved valget i 2013, har siddet i byrådets økonomiudvalg, TV2østjyllands repræsentantsskab og folkeoplysningsudvalget.

»Jeg har været meget glad for mit arbejde i byrådet, og derfor har det også været en svær beslutning. Jeg har i byrådet og de udvalg, som jeg har siddet, i været med til at træffe store både gode, men også svære beslutninger,« siger hun.

Hun har desuden været udvalgsformand for det midlertidige udvalg Campus og Højvangen, der i 2015 fremlagde en vision og handlingsplan for området. Hun mener, hun har været den yngste udvalgsformand i Danmark.

»Jeg er stolt over, at der er blevet sat fokus på de unge, som jeg lovede ved valget. Det er kommet bedre transportmuligheder for unge, der er kommet ungdomsboliger, og der er samtidig en større plan i gang omkring Campus,« siger Maria Baagøe Bove

Care Danmark

Care Danmark arbejder for at forbedre levevilkårene for den fattigste del af landbefolkningen i udviklingslandene, på bæredygtig vis.

Care Danmark er en selvstændig del af en af verdens største hjælpeorganisationer, Care, der mest arbejder med langsigtet udvikling.

»Jeg glæder mig til at arbejde for Care. Det her er en mulighed, man ikke får igen, og det er derfor et tilbud, jeg ikke kan sige nej til. Arbejdet i Nepal indebærer selvfølgelig er større risiko end et job herhjemme, men det er en risiko, jeg må løbe for at kunne hjælpe nepaleserne,« siger Maria Baagøe Bove

Et tillykke

Mie Bergman, formand for Radikale Venstre Skanderborg, ønsker hende tillykke med ansættelsen.

»Der skal lyde et stort tillykke med det nye job, det er flot, og det rigtige valg. Men Maria vil efterlade et tomrum, for hun har været et stort aktiv for hele Skanderborg, og i særdeleshed for Radikale Venstre i Skanderborg,« siger Mie Bergman.

Afløser er fra Ry

I stedet træder skoleleder Jens Anker Hansen fra Ry ind i byrådet.

Ved valget i 2013 præsenterede han sig sådan: Jeg er far, ægtemand, bosat i Ry, og aktiv i RyCC, RFFI og RyMK.

Han er 42 år og har mere end 20 års erfaring med politisk arbejde i forskellige bestyrelser i såvel fagforbund som foreningsliv.

»Siden min familie og jeg flyttede til Ry, har jeg arbejdet lokalpolitisk i Radikale Venstres byrådsfølgegruppe, og inden da på Als og i Aarhus,« siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling For abonnenter

Byrådsmedlem er bekymret for kulturarven: Stigende antal bevaringsværdige ejendomme rives ned

Annonce