Annonce
Aarhus

Unge århusianere prøver iværksætterlykken med blå vin

Prisen på en flaske er mellem 90-120 kroner. Der er to hvidvine og en cava at vælge i mellem på hjemmesiden. Foto: Axel Schütt

Tre drenge fra Aarhus har forsøgt at (gen)opfinde den dybe tallerken indenfor iværksætteri. De startede for to måneder siden deres egen virksomhed, hvor de sælger blå vin.

AARHUS: Tre århusianske drenge på 18-19 år har startet deres egen virksomhed, hvor de sælger vin. Ikke bare hvilket som helst vin, men en blå en af slagsen.

- Vi synes, det er en sjov idé, og vi håber, at den er kommet for at blive, siger drengene, da de besøger redaktionen.

De har taget en flaske blå vin med. Da vi hælder et glas op, minder den mest af alt om Isbjørn-drinken, vi alle har slubret i os i vores ungdom.

Men der er altså ikke isbjørn i glasset - det er vin. Blå. Vin.

På redaktionen studser vi over det en ekstra gang, inden vi med en smule skepsis snuser til væsken i glasset. Vi er enige om på forhånd, at det er noget mærkeligt noget. Flere forstår ikke helt, at det rent faktisk er hvidvin. Og flere bliver overrasket over smagen, som ikke er så slem, som farven antyder.

Selv om det for mange er første gang, de ser og smager den blå vin, er fænomenet ikke helt nyt. Danskerne har drukket den blå væske siden 2016, hvor det af nogle blev spået til at være sommerens nye drik.

For de tre Aarhus-drenge er det dog et helt nyt iværksætterprojekt, som begyndte for kun to måneder siden. De tre unge mænd gik og spekulerende i, hvordan de kunne (gen)opfinde den dybe tallerken indenfor iværksætteri - og i december startede de så virksomheden "Bluelife".

- Altså, vi ved ikke, om det her er den dybe tallerken, men det er sjovt, og så smager det godt, siger den ene indehver af Bluelife, Simon Harboe Ditlevsen, som går på Rudolf Steiner-skolen i Aarhus.

De to andre, Christian Haubro og Mikkel Jensen, går henholdsvis på handelsgymnasiet og er elev i en IT-virksomhed nær Hinnerup.

De tre drenge er henholdsvis 18 og 19 år, to går stadig i gymnasiet og den sidste læser til lærer. På billedet ses Simon Harboe Ditlevsen og Christian Haubro Pedersen. Foto: Emil Føns Foldager.

Blå vin er det nye familiemedlem

Der er flere på redaktionen, som ikke udtrykker begejstring for den blå vin, mens andre beskriver den som velsmagende eller som en finere form for Mokai.

Drengene medgiver, at vinen nok mest tiltaler unge, men at de alligevel satser på at ramme forskellige aldre.

- Folk er skeptiske i starten. Men vi har haft et rigtig godt salg op til nytårsaften, hvor vi solgte for cirka 20.000 på to uger, siger Simon Harboe Ditlevsen.

De importerer flaskerne fra Spanien, og vinen derfra er lavet af 100% chardonnay-druer fra Almería. Drengene går meget op i, at den blå farve er fremstillet på naturlig vis og fortæller, at den kommer fra et pigment i druernes skal, der hedder anthocyanin.

Anthocyanin findes mellem druens frugtkød og den inderste skal. Pigmentet udskilles fra huden af røde druer og blandes med bouillon indtil den opnår dens unikke azurblå farve fra chardonnay-druen. Sådan lyder beskrivelsen af, hvordan den blå farve opstår på deres hjemmeside.

De århusianske drenge synes, det er sjovt at gøre hobby til arbejde. På hjemmesiden sælger de tre forskellige slags vine, heriblandt to hvidvine og en cava. Prisen ligger på cirka 90-120 kroner for en flaske.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Hængt ud som psykopat: Rasmus følte sig forfulgt af chikane, da han forlod kendt Aarhus-café

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Læser undrer sig over træer med tøj på: - Det er grimt og garanteret ikke sundt for træerne

Erhverv For abonnenter

Julefrokost kulminerede i opsigelser på stribe: Nu rejses der grov kritik af ikonisk Aarhus-café

Debat

Jeg er ikke bange for at spå: Det nye stadion ender som et økonomisk problem

AGF For abonnenter

Transfervinduet lukker snart: Her er fem AGF-spørgsmål, vi endnu ikke har fået svar på

Antallet af børn med forældre på kontanthjælp er næsten halveret på få år

Aarhus

DMI opjusterer stormvarsel: Voldsomt vejr rammer også Aarhus

AGF For abonnenter

Kom med bagom AGFs nye angriber: De spurgte, om han var den nye Kasper Dolberg, men Eskild Dall er gået helt i stå

Navne

Mangeårig DR-profil og valgvært fylder 80: - Journalistikken har forandret sig

Aarhus

Blev sat til salg for 38 millioner kroner: Nu er Aarhus-legendes pragtpalæ solgt

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Alarm 112

Efterlysning gav pote: Rema-røver fængslet efter straksdom

Byudvikling For abonnenter

Nabohuset blev bygget 40 cm for tæt på Mogens´ grund: Nu er der faldet en klar afgørelse

Aarhus

Dagens corona-tal: To rekorder og igen over 3.000 nye smittede i Aarhus

Annonce