Annonce
AGF

Ung AGF-spids er et stykke fra spilletid: - En lejeaftale kunne være interessant

Tirsdag havde Alexander Ammitzbøll, Magnus Anbo, Nicklas Helenius og 7 andre spillere deres første boldberøringer i denne sæson.Foto: Axel Schütt
Alexander Ammitzbøll har blot spillet 109 minutter i Superligaen i denne sæson.
Annonce

FODBOLD: AGF spiller kun med en angriber i deres nuværende system. Det 4-3-3-system, der bruges, favoriserer andre positioner mere. Der er for eksempel tre centrale midtbanespillere, men angriberen vil næsten altid være ene i den formation.

I efteråret har den ene angriber været Patrick Mortensen. I 16 af de første 20 Superliga-kampe har han været den foretrukne spydspids, når de 11 startende blev præsenteret for offentligheden. Bag Mortensen har Nicklas Helenius og Alexander Ammitzbøll stået. Selvom angriberpositionen i bund og grund stiller de samme arbejdsbetingelser og krav til de tre angribere, er de alligevel forskellige. Hvor Mortensen er fysisk stærk, dygtig med ryggen mod mål og god i feltet, er Nicklas Helenius en afslutter - ein Torjäger - der næsten altid rammer målet, når han fyrer skudkanonen af.

Og så er der Alexander Ammitzbøll, der har sin store energi og fornuftige fart. Men som det ser ud, er han bag de andre to i køen. Altså hverken førstevalg til at spille for AGF og heller ikke førstevalg til at være nummer to. Blot 109 minutters spilletid blev det til i efteråret, og da de andre to angribere begge blev skadesfri, stod det klart, at Ammitzbøll endte med at være helt ude af truppen.

- Mit mål for foråret er, at jeg i første omgang skal forsøge at spille mig ind i varmen igen, så jeg kan komme med i truppen og få indhop. Det er klart, at det er nogle rigtig dygtige angribere, der er foran mig, men jeg kan lære rigtig meget af dem og deres forskellige måder at spille på, siger 20-årige Alexander Ammitzbøll.

Han har kunne se de nogenlunde jævnaldrende Daniel Thøgersen og Nimo Gribenco blive lejet ud til henholdsvis Næstved og islandske Stjarnan, da vejen til spilletid var for lang for dem i AGF. Angriberen indrømmer, at det kunne være interessant at blive fast mand i en anden klub på en lejeaftale. I AGF er der ikke så mange andre muligheder end pokalturneringen og den noget triste reserveliga, hvis man skal spille andet end Superliga-kampe.

- En lejeaftale kunne være muligt og interessant, hvor jeg kunne blive fast mand og udvikle mig med mere spilletid, men det er ikke noget, vi har kigget på.

Hvad føler du, at du udvikler dig mest af. Er det at være bag de andre angribere i AGF og lære af dem eller at blive udlejet til en anden klub?

- Det er svært at sige. Jeg udvikler mig af begge dele, siger Alexander Ammitzbøll.

Alexander Ammitzbøll

  • 20 år gammel (17/02/1999)
  • Angriber
  • Har spillet i 13 Superligakampe for AGF med tre mål til følge
  • Har i denne sæson spillet tre kampe med sammenlagt 109 minutter.
  • Kom til AGF i 2016 fra FC Skanderborg
  • Har kontrakt indtil 31/12 2021.
Annonce

Plusser og minusser

Alle ved, at der er fordele og ulemper ved alt. Fordelene ved et lejeophold er uomtvisteligt, at der er større chance for spilletid, mens ulemperne kan være, at man ryger lidt ud af søgelyset hos sin egen klub. Pludselig træner man ikke længere i klubben, og sportschefen eller træneren ser formentlig nu ens kampe.

- Fordelen ved at være her er jo, at jeg lærer utrolig meget af de spillere, jeg spiller sammen med, og at jeg hele tiden skal være på toppen for at gøre mig til. Jeg skal være klar hele tiden, og træningen og faciliteterne er virkelig gode. Men det er jo klart, at jeg selvfølgelig gerne ville spille flere kampe, og i min optik er der alt for få kampe i reserveligaen. Men jeg er stadig meget glad for at være i AGF, siger Alexander Ammitzbøll.

Han var en af de otte markspillere, der tirsdag for første gang fik lov at røre en bold i det nye år og var sammen med Magnus Anbo og Alexander Munksgaard de sidste, der gik ind fra kunstgræsset på Fredensvang.

Men når AGF midt i februar starter sæsonen op med en hjemmebanekamp mod Randers, er det slet ikke sikkert, at han overhovedet kommer på banen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind i busser og letbane: Smilet er gemt af vejen i Smilets By

Annonce