Annonce
112

Unge anholdt i Gellerup med våben og brandbar væske: Nu er de løsladt

Flere steder i Gellerup er der spor efter en voldsom weekend. Her en bil der blev brændt af natten til søndag. Foto: Jens Thaysen
Der er ikke grundlag for en fremstilling i grundlovsforhør, lyder politiets vurdering. Sten, fyrværkeri og balloner med maling kastet mod politiets biler, efter at urolighederne igen blussede op i Gellerup. Østjyllands Politi har opjusteret den forebyggende indsats i området.
Annonce

BRABRAND: To 18-årige mænd fra Brabrand, der sent søndag aften blev standset i en bil i Gellerup, hvor der lå flere slagvåben og noget brændbar væske, blev ikke fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Begge er i stedet løsladt efter endt afhøring hos Østjyllands Politi.

- Efter en samlet og konkret vurdering af sagens nuværende beviser, har anklagemyndigheden hos Østjyllands Politi vurderet, at der ikke er grundlag for en fremstilling i grundlovsforhør for at få de to varetægtsfængslet, lyder forklaringen fra specialanklager hos Østjyllands Politi Jesper Rubow.

De to mænd er stadig er sigtet for forsøg på groft hærværk og forsøg på grov forstyrrelse af den offentlige orden.

Anholdelsen af de to mænd fandt sted i forbindelse med, at der for tredje aften og nat, atter var ballade og uroligheder i Gellerup - uroligheder der blussede, efter en Rasmus Paludan-demonstration i Digterparken tæt ved Gellerup endte med, at politiet skød en 52-årig mand i benet, der truede med kniv.

Natten til mandag blev der blandt andet kastet maling efter politiet. Foto: Ditlev J. Elkjær
Annonce

Byggede barrikade på vejen

Søndag aften og natten til mandag var der flere tilfælde af uroligheder i det vestlige Aarhus.

Omkring klokken 22.00 kastede en gruppe drenge sten på en bus. Midttrafik måtte derfor indstille deres kørsel i området i løbet af aftenen og natten. Senere samledes en gruppe unge sig på Karen Blixens Boulevard, hvor de lavede en mindre barrikade på vejen af blandt andet byggematerialer.

Da de unge nægtede at fjerne sig, brugte Østjyllands Politi gas, der fik personerne til at stikke af, hvorefter barrikaderne blev fjernet.

Annonce

Flere anholdelser

Flere gange i løbet af aftenen blev der desuden kastet med sten, fyrværkeri og balloner med maling mod politiets biler – ingen betjente blev ramt. Derudover blev der tre gange sat ild i skraldespande i det vestlige Aarhus.

- Vi fortsætter selvfølgelig med at være meget synlige i Aarhus Vest, og ud over vores patruljering og efterforskning, så har vi også opjusteret vores forebyggende indsats og vores samarbejde med kommunen. Det er fuldstændigt uacceptabelt, at en gruppe opfører sig på den måde og skaber utryghed for de andre beboere i området, og derfor fortsætter vi selvfølgelig vores intensive indsats, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Natten til søndag blev yderligere tre personer anholdt i forbindelse med episoder i Aarhus Vest.

Østjyllands Politi vil løbende forsøge at identificere de gerningsmænd, som ikke bliver anholdt på stedet i forbindelse med stenkast og lignende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fup og fakta om corona-bølgen: Hvorfor er Aarhus ramt af coronasmitte lige nu?

Aarhus For abonnenter

Da Aarhus blev slået tilbage til start: Coronavirus har taget Smilets By i førergreb

AGF

AGF får hjemmebane i europæisk opgør: Trak finske FC Honka Espoo

Annonce