Annonce
forside

Unge bag hærværk for 700.000 kroner i Rosenhøj

Foto: Google Maps

Rosenhøj i Aarhus er plaget af hærværk. Fem familier står til at blive opsagt fra deres lejligheder, mens resten må betale højere leje.

På trods af en tre år lang make-over i boligkvarteret Rosenhøj i Aarhus, er det langt fra ren idyl for beboerne i området. Det skriver DR Østjylland.

Det er nemlig så plaget af hærværk, at beboerne bliver nødt til at betale mere i husleje, og fem familier står til at blive smidt ud af deres lejligheder. Det sker, efter fem drenge brød ind i 11 ud af 12 lejligheder i den samme opgang, hvor beboerne var flyttet midlertidigt ud, mens blokken blev renoveret.

Direktør Leif Jensen fra boligforeningen Aarhus Omegn venter nu på, at der falder dom i sagen, og når det er sket, skal drengene og deres forældre og søskende ud.

- Sådan er det. Du er ansvarlig for de medlemmer af familien, som bor i din lejlighed, så når nogen i din familie foretager det, som de unge har foretaget, så vil vi skride til opsigelse, siger Leif Jensen til DR Østjylland.

De fem drenge er ikke de eneste, der giver problemer i Rosenhøj.

En gruppe børn mellem 10 og 16 år har fået boligforeningens udgifter til hærværk til at stige til 700.000 kroner om året.

Det er en syv-dobling på et par år, og det får konsekvenser for alle beboerne, fortæller afdelingsformand Gunni Petersen.

- Det er jo noget træls noget, for der er kun os, der bor her til at betale gildet, så vi kan bare se, at vi er nødt til at hæve huslejen, og det er jo heller ikke særlig sjovt, siger han.

Fritids- og ungdomsskolechef Toke Agerschou vil nu have et tættere samarbejde med boligforeningen og bydelsmøder for beboerne. Han mødes i næste uge med direktørerne for boligforeningerne i Rosenhøj og nabokvarteret Rundhøj for at lave et større fokus på problemerne.

- Det er klart, at vi er nødt til at få knækket hærværket derude, for det er noget, der forstyrrer, og det skaber meget utryghed, siger Toke Agerschou til DR Østjylland.28 voksne unge i opgør i området.

Balladen i Rosenhøj er i dag på dagsordenen i kommunens børn- og ungeudvalg.Problemerne falder sammen med, at nogle grupper af voksne unge har brugt knive og skydevåben mod hinanden siden september sidste år. Her er syv kommet til skade under opgørene, og en af dem, en 27-årig mand, døde i januar. Myndighederne mener, at det sker mellem i alt 28 unge mellem 18 og 30 år.

Trådene fra opgørene fører tilbage til boligkvartererne i det sydlige Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Øjenvidne til drama på havnen: Havde vinden været i øst var kvinde blevet mast mod kajen

Annonce