Annonce
Østjylland

Unge foran Lidl forklarer: Vi mangler et sted at være

Cykelskuret på Lidls parkeringsplads er et godt sted at hænge ud efter skole, synes de unge, fordi er er lys og læ, men butikken vil ikke have dem der. Ida Jensen, Mathilde Jensen, Isabella Weber og Felix Mortensen (fra venstre) synes ellers ikke selv, de er til gene for andre. Foto: Mads Dalegaard
Lidl har hyret en vagt for at holde unge skolebørn væk fra parkeringspladsen, hvor de ifølge butikken generer kunder og ansatte. Men de unge forstår ikke problemet. - Vi generer ikke nogen og vil bare gerne have et sted at være sammen, fortæller de.

Hedensted: Selvom både skoler og foreninger stadig holder åbent for børn og unge, så er det lidt kedeligt at være ung for tiden. Det fortæller fire 7. klasses elever fra hhv. Stjernevejskolen og Hedensted Skole, som avisen har sat i stævne.

De fire unge mennesker, Ida Jensen, Mathilde Jensen, Felix Mortensen og Isabella Weber, hører til den gruppe, der tidligere mødtes på Lidls parkeringsplads, fordi de her kunne stå i ly under et cykelskur og snakke og pjatte med hinanden efter skoletid.

Deres tilstedeværelse var imidlertid stærkt uønsket fra butikkens side, og koncernes kommunikationschef fortalte i avisen for en uge siden, at Lidl har ansat en vagt til at holde de unge væk. Årsagen er, forklarede han, at de unge generede kunder og ansatte ved at være højrøstede - og ved enkelte lejligheder spille bold eller cykle i butikken.

Annonce

Kan ikke genkende beskyldninger

Vagten i orange trøje holder stadig til foran butiksindgangen, og i den korte periode, Folkebladets journalist står og snakker med de fire unge, beder han et par andre unge om ikke at spise brød uden for butikken. De fortrækker straks.

Lidls vagt i orange trøje holder stadig til foran butikken, hvor de unge gerne må komme og handle, men derefter skal fortrække. Foto: Mads Dalegaard

Men de unge, som avisen taler med, forstår ikke helt problemet.

- Det der med at cykle og spille bold kan vi ikke genkende. Vi generer ikke nogen, når vi er her. Vi plejer at gå hen og købe lidt mad i Lidl efter skoletid, og så står vi bare og hyggesnakker bagefter, siger Ida Jensen.

- Det er svært at finde ud af, hvor vi ellers skal mødes. Vi vil gerne have noget socialt sammen efter skole, men når vi er otte-ti stykker, er det lidt for mange til at tage hjem til en, forklarer Isabella Weber.

Annonce

Ældre kigger skævt

Ungdomsskolen plejer at være en mulighed, men de nuværende corona-regler gør, at man ikke kan mødes med unge fra de andre skoler her.

- Vi må hver især komme der en bestemt dag om ugen. Men kun med vores egen skole, og det er lidt kedeligt, siger Mathilde Jensen, der ligesom sine kammerater har en fornemmelse af, at det er coronafrygten, der får ældre generationer til at kigge skævt til de unge meget hurtigt.

Lidl har set sig nødsaget til at hyre en vagt, efter dialogen mellem butikken og de unge er kørt skævt. Foto: Mads Dalegaard

- Der er en del, som snakker surt til os, og som siger, at vi ikke må hænge ud. Det er nok på grund af corona, men vi har mundbind på, når vi er inde i butikken for at handle, og vi står ikke flere end ti sammen herude på parkeringspladsen, siger Isabella Weber.

- Vi har på begge skoler haft et tilfælde af corona, så vi ved godt, at det er vigtigt at overholde reglerne, og det gør vi også, lyder det fra de unge, der ifølge eget udsagn hver gang har respekteret det, når en anden kunde har bedt dem om at fjerne sig.

Annonce

Ønsker sig et indendørs sted

Siden Lidl har ansat en vagt til at holde de unge væk fra parkeringspladsen, er de i stedet trukket over til Byparken, hvor de gerne må være.

- Men der er mørkt, og der er ikke noget læ. Så det bliver hurtigt ret koldt at stå der. Det kunne være fedt, hvis vi havde et indendørs sted, hvor vi kunne få lov til at sidde og snakke, siger Felix Mortensen.


Vi kan slet ikke genkende, at vi spiller bold eller cykler rundt i butikken. Vi snakker bare.

Isabella Weber
Annonce
Kultur For abonnenter

Tøfting fortryder intet: Hans dramatiske fortid bliver til scener på Svalegangen

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ejerne af populær Aarhus-restaurant åbner nyt spisested på Åboulevarden

Byudvikling For abonnenter

Ulla er talsmand for fællesråd: Christiansbjergs protest mod fortætning får politikere til at vakle

Aarhus

Markant fald i antallet af nye corona-tilfælde i Aarhus: Men der er desværre ingen grund til at juble

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Stort smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Østjylland

Randi har stiftet en regnbuecafé på Centralhotellet: Der mangler et mødested for LGBT-miljøet i Odder

Aarhus

TV2 sagde blankt nej til The Julekalender: - Hun syntes, det var noget jysk bondelort

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Annonce