Annonce
Aarhus

Unge fortsætter hærgen i Gellerup efter politiskud: Tre teenagere anholdt

Foto: Local Eyes
For anden nat i træk er biler blevet brændt af, og politiet er blevet angrebet. Tre teenagere er anholdt.
Annonce

AARHUS: Politiets nedskydning af en mand under en demonstration i Gellerup fredag eftermiddag har tilsyneladende ført til en bølge af vrede fra drenge og unge mænd i det vestlige Aarhus.

Natten til søndag er der i hvert fald blevet sat ild til biler og containere, ligesom politiet er blevet angrebet med sten og fyrværkeri. Lignende scener udspillede sig også fredag aften og natten til lørdag.

- Vores patruljer observerede sidst på aftenen og først på natten mange unge, også meget unge, på gaderne i Brabrand. Der var flere ildspåsættelser i skraldespande og i en enkelt bil, og der blev flere gange kastet med sten efter politiets biler og affyret fyrværkeri på gaden, men ingen politifolk blev ramt, siger fungerede politiinspektør Gert Bisgaard i en pressemeddelelse.

Annonce

Teenagere anholdt

I tre tilfælde valgte politiet i løbet af natten at skride til anholdelse.

Kort før klokken 01 blev en 16-årig dreng pågrebet, da han ifølge sigtelsen kastede sten mod politiet ved skaterparken på Tinesvej i Brabrand.

Et par timer senere affyrede en blot 15-årig dreng et bomberør mod politiet i krydset Dortesvej/Karen Blixens Boulevard. Også han blev sigtet for vold.

Nattens tredje sigtelse var rettet mod en 18-årig mand, der blev anholdt for at råbe efter en af politiets patruljer. Alle tre er søndag morgen løsladt efter endt afhøring, men de er fortsat sigtet.

Annonce

Brandfolk beskyttes af politiet

Hos Østjyllands Brandvæsen oplyser indsatsleder Anders Jensen ligeledes, at det har været en usædvanligt travl nat med mange borgere på gaden.

- Der har været en adfærd og en stemning af, at nogle gerne ville have gang i gaden, siger indsatslederen.

Søndag morgen har han ikke det fulde overblik over ødelæggelserne, men hans vurdering er, at cirka to-tre biler og fire containere er blevet sat i brand.

Indsatsleder Anders Jensen oplyser, at brandvæsnet ved alle nattens udrykninger har været flankeret af politiet.

- Men der har ikke været nogen udfald mod os i form af stenkast eller fyrværkeri, siger han.

Annonce

Mænd fængslet for drabsforsøg

Weekendens uroligheder kommer, efter at politiet fredag eftermiddag skød og sårede en 52-årig mand under en Stram Kurs-demonstration i Digterparken.

Skuddet faldt, i sekunderne efter at manden var trængt ind gennem politiets afspærring og viftede med en kniv - tilsyneladende med vrede rettet mod partileder Rasmus Paludan.

Lørdag aften valgte en dommer i byretten i Aarhus at varetægtsfængsle den 52-årige i foreløbigt fire uger. Han sigtes for drabsforsøg. Også en anden mand blev i den forbindelse fængsles. Han sigtes for medvirken til forsøg på manddrab.

Da lørdagens grundlovsforhør blev holdt for såkaldt dobbeltlukkede døre, er der foreløbigt ikke yderligere oplysninger om, hvilke beviser politiet har mod de to mænd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Forpustet AGF-lejr: Hold kæft, det var fedt. Fansene bar os frem

Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce