Annonce
Østjylland

Unge fra Syddjurs fik en stor oplevelse på »Musikstarter«

Gang i øvelokalet, hvor de unge arbejdede hårdt med deres materiale.

De sidste tre år har Ungdomsringen, i samarbejde med Bikuben-fonden, Nephew og Roskilde festivalen, afholdt projektet Musikstarter. Musikstarter foregår i skolernes efterårsferie, og henvender sig til unge, som brænder for musik.

De sidste tre år har Ungdomsringen, i samarbejde med Bikuben-fonden, Nephew og Roskilde festivalen, afholdt projektet Musikstarter. Musikstarter foregår i skolernes efterårsferie, og henvender sig til unge, som brænder for musik.
Annonce
»Der er blevet knyttet mange nye bånd, og de unge har haft en uge, de vil huske resten af livet«, fortæller Syddjurs Ungdomsskoles erfarne medarbejder Frank Petersen.
Musikstarter handler om at give unge med interesse for musik en mulighed for, med bund i musikken, at danne relationer med andre unge. Det handler om at give de unge et fælleskab, samt at vise de unge, hvad man kan med musik. Det er vigtigt, at der er plads til alle, uanset niveau og sociale forhold.
Der er ti camps fordelt på hele landet, og Syddjurs Ungdomsskole er en aktiv medspiller i »Camp Aarhus«. Syddjurs havde i år 25 elever med til Gl. Gaardsskolen i Åbyhøj, og stillede med to musik-undervisere.
Musikstarter-camp Aarhus fik i år fint besøg af »Kalles World Tour«, »Duné« samt »Ulige numre«. Alle kunstnere kom forbi og gav en intim koncert, og gav samtidig de unge en mulighed for at stille spørgsmål.
Torsdag stod på forberedelse til aftenens koncert, der var kulminationen på de foregående dages arbejde i øvelokalerne. Alle deltagernes familie og bekendte var inviteret og ca. 300 gæster deltog.
Kl. 20.00 stod 110 spændte unge mennesker klar bag scenen, og gjorde sig klart til at optræde.
Selve koncerten forløb rigtig godt, og det var tydeligt at se, at de unge havde knoklet i øvelokalerne. Det var en kæmpe forløsning for de unge, at stille sig op på scenen og fremfører deres numre. Der var både nervøsitetstårer og efterfølgende glædestårer.
»Når man som musik- og pædagogisk medarbejder får lov til at opleve de unges udvikling i løbet af sådan en uge, så kan man ikke andet end at blive stolt over, at være en del af dette projekt,« siger Syddjurs Ungdomsskoles medarbejder Frank Petersen.
pcb
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Byrådet skal gøre det meget nemmere at være bilist i Aarhus

På mange punkter er jeg enig med Ole Christiansen (der skrev læserbrevet ”Byrådet må gøre det mere besværligt at være bilist i midtbyen” lørdag 15. februar, red.): Biler, der holder stille, forurener meget – men det gør de selvsamme biler også, når de holder i kø, og det sker hver morgen, og ligeså om eftermiddagen, fordi vores infrastruktur ikke er god nok på vores indfaldsveje og i den indre by. Jeg prøvede det selv forleden dag ved Nørreport-krydset. Jeg var så uheldig, at der skulle passere tre letbanetog, og det tog tre minutter og 25 sekunder. Det var over grænsen på tre minutter, som man mener, er maks.-grænsen for, hvor lang tid man må have sin bil til at gå i tomgang. Den grænse kunne nemt sættes ned til et minut, undtagen hvis man holder for rødt lys eller venter på letbanen. Vedr. CO2-forurening er jeg enig med Ole Christiansen i, at det skal vi gøre noget ved, men det løser sig selv, når vores bilpark kommer over på el. Vores dieselbusser skal fra 2027 være udskiftet til elbusser. Og kommunens egen bilpark kommer også over på el. Om road-pricing er en god ide, er jeg ikke sikker på, men derimod skal vi have lavet store parkeringsanlæg ved vores indfaldsveje, hvorfra der skal køre shuttle-busser ind til indre by. Det ville få mange biler ud af byen. Og så skal vi gøre det gratis for pensionister at køre med bus mellem kl. 9.00 og kl. 15.00 og igen efter kl. 18.00 og til midnat, det vil også få rigtig mange biler ud af byen og give ledige p-pladser. At vi skal gøre det besværligt at være bilist, er jeg ikke enig i, det er en forkert vej at gå, nej, vi skal have vores infrastruktur til at fungere, meget bedre end den gør i dag. Bl.a. med intelligent lysregulering, det vil kunne spare mange stop og meget tid. Vi skal også lave et passende antal parkeringspladser, når vi bygger nyt, også i midtbyen. Vi mangler parkeringspladser i Aarhus, og der skal ved enhver given lejlighed skabes flere parkeringspladser, også til elbiler. Hvis man tror, at bilen er på vej ud som transportmiddel, skal man formentlig revidere sin opfattelse. Privatbilen er kommet for at blive. Men vi skal derimod tænke ny tanker, og det skal vi, i særdeleshed når vi taler kollektiv trafik. Vi skal have el-busser og BRT-busser, vi skal stoppe med flere letbanetog, de er alt for dyre og kan ikke håndteres i indre by. Vi skal gøre det attraktivt at bruge kollektiv trafik, men det kræver, at der er busser til rådighed i hele kommunen. At nedlægge busruter, som man gør i øjeblikket, er det samme som at sige: ”I bliver nødt til at tage jeres private bil for at komme på arbejde eller komme ind til byen. Busruten er desværre nedlagt”. Og de mange busruter, der er nedlagt, er for at finansiere letbanen – det er en forkert vej at gå. Vi skal også opfordre alle til at stoppe deres bil, når de holder stille, det gælder også taxier, lastbiler, entreprenørmaskiner med flere, der vil kunne spares meget CO2-udslip i indre by, ja, i hele Danmark, ved at slukke bilmotorerne.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Annonce