Annonce
AGF

Unge Grønbæk skød AGF i gang: - Jeg har drømt om det her siden jeg var lille

Albert Grønbæk Erlykke fejrede sin scoring med lidt akrobatik magen til dén, hans egen cheftræner plejede at underholde med. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Albert Grønbæk Erlykke åbnede ballet da AGF slog OB 4-2. Den 19-årige er fyldt med selvtillid efter at David Nielsen udviste stor tillid til ham for en uge siden i Randers.
Annonce

FODBOLD: Albert Grønbæk Erlykke fejrede sin første scoring for AGF i Superligaen med en gang flikflak på Ceres Parks græstæppe. Det var næsten lige så imponerende som målet selv.

Dem, der er lidt ældre end den 19-årige AGF spiller vil vide, at talentets egen cheftræner havde for vane at fejre sine scoringer på samme måde.

Men der lå nu ingen større hyldest bag Albert Grønbæk Erlykkes aktion. Næ, det faldt ham bare ind at lave lidt gymnastik.

Og på samme måde spiller han fodbold. Med en uimponerethed og ingen frygt for at gøre dét, der lige falder ham ind.

Som efter små fire minutter i 4-2-sejren over OB da han tog et træk og hamrede bolden rundt om OBs målmand.

- Siden jeg var lille har jeg jo håbet på at komme herind og score. Jeg så, at det lange hjørne var frit, og så lykkedes det heldigvis at banke den derop. Det var selvfølgelig dejligt, sagde den 19-årige, der kom til AGF som 14-årig fra VRI.

Det var hans blot tredje kamp fra start for AGFs Superligahold, men det var ikke at se på præstationen.

- Det påvirker mig ikke om det er en U19-kamp eller Superliga. Det ændrer ikke den måde, jeg er på. Der er selvfølgelig mere opmærksomhed her, men med mine holdkammeraters hjælp har jeg en frihed til at spille mit spil.


Det er fantastisk, at en ung spiller tør gå ind og tage de afslutninger, der skal til. Nogle gange fejler man og nogle gange laver man sådan et mål som han gjorde i dag.

Patrick Olsen


Annonce

Tillid i Randers

Det var anden kamp i træk, at Albert Grønbæk Erlykke begyndte på banen for AGF.

Egentlig er han central midtbanespiller, men på grund af skader hos Gift Links og Milan Jevtovic har han løbet solen sort ude ved kridtstregerne.

- Han er kommet ud på kanten fordi vi er et hold, der er helt afhængig af at have noget kvikhed og fart derude. Og lige nu har vi mangel på spillere med den pakke. Men Albert har den kvikhed og han gik ind fra start og leverede en superpræstation. Både i presset og ikke mindst offensivt, sagde AGFs cheftræner David Nielsen.

Han udviste stor tillid til U19-spilleren for en uge siden da Sebastian Hausner blev vist ud i Randers. I stedet for at skifte yngstemanden ud så Niklas Backman kunne komme på banen, blev den islandske landsholdsspiller Thorsteinsson ofret.

- Jeg var bange for, at det var mig, han ville tage ud i Randers. Så at David beholdt mig på banen betyder noget for mig; at han tør spille med os unge. Og på samme måde betyder det meget for mig, at jeg blev genvalgt til startopstillingen, sagde Albert Grønbæk Erlykke, der dog ikke tør drømme om en fast plads endnu.

- Jeg tager det en kamp ad gangen i stedet for at tænke langsigtet. Hvis ikke jeg præsterer, så kommer jeg heller ikke til at spille, så andet giver ikke mening.

Superliga, 3. runde

AGF - OB 4-2 (2-1)

Mål: 1-0 Albert Grønbæk Erlykke (4.), 1-1 Issam Jabali (9.), 2-1 Bror Blume (15.), 3-1 Patrick Mortensen (71.), Issam Jabali (74.), 4-2 Casper Højer Nielsen (81.)

AGF (4-1-4-1): William Eskelinen - Alexander Munksgaard, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Nicolai Poulsen - Albert Grønbæk Erlykke (Nicklas Helenius, 64.), Bror Blume, Patrick Olsen (Benjamin Hvidt, 88.), Jon Dagur Thorsteinsson (Søren Tengstedt, 64.) - Patrick Mortensen

OB (4-3-3): Olivre Christensen - Oliver Lund (Ryan Laursen, 75.), Kasper Larsen, Jeppe Tverskov, Jørgen Skjelvik - Troels Kløve (Sveinn Gudjohnson, 84.), Jens Jakob Thomasen, Moses Opondo (Max Fenger, 64.) - Emmanuel Sabbi (Sander Svendsen, 84.), Issam Jabali, Oliver Frøkjær (Aron Thrandarson, 75.)

Advarsler: Jon Dagur Thorsteinsson, AGF. Oliver Lund, Jeppe Tverskov, OB

Dommer: Jens Maae

Tilskuere: 300 på Ceres Park

Annonce

- Klassemål

Åbningsmålet, der lagde stilen i 4-2-sejren, mødte beundring fra medspillerne.

- Det er fantastisk, at en ung spiller tør gå ind og tage de afslutninger, der skal til. Nogle gange fejler man og nogle gange laver man sådan et mål som han gjorde i dag.

- Det er klasse af ham. Det er dét, der skal til, at han bare går ind og tager fat i kuglen og banker til den. Han har et fantastisk spark, det viser han også til træning, og han scorede et klassemål i dag, sagde Patrick Olsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

45-årig mand anholdt efter at have generet helikopter med en laserpen flere gange ved Aarhus Universitetshospital

Aarhus

Lokal hjælpepakke fra Salling og kommunen: Stort millionbeløb på vej til sport og fritid

Annonce