Annonce
112

Unge hjemmerøvere fik udbytte på 200 kroner og flere års fængsel

Arkivfoto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

RYOMGÅRD: To unge teenagere Mikkel Dinesen Mikkelsen og Nicklas Lykkeberg Toft på henholdsvis 16 og 17 år fra Ryomgård er torsdag ved Retten i Randers blevet idømt henholdsvis tre og et halvt års og tre år og syv måneders fængsel for et hjemmerøveri begået mod en 28-årig mand på hans bopæl i Ryomgård. Udbyttet var på 200 kroner.

Hjemmerøveriet blev begået 26. juni om aftenen. Her sad en dengang 28-årig mand alene i sin stue og så fjernsyn. Han kunne se, at der blev taget i håndtaget på havedøren og gik ud for at se, om han kunne se nogen personer, hvorefter der blev ringet på døren.

Da manden åbnede døren, stod der to personer uden for iført sort maskering og bevæbnede med knive. De to personer skubbede døren og den 28-årige og trængte ind i huset, hvorefter den ene af dem råbte: ”Giv mig pengene”. Den 28-årige mand svarede, at han kun havde de 200 kroner, der lå på køkkenbordet og han gav pengesedlen til dem.

Herefter blev han tvunget til at fremvise sin pung, men da der ikke var nogen penge i den, hævede den ene af gerningsmændene sin kniv mod den 28-årige, mens den anden gik rundt i huset og søgte efter flere værdigenstande. Da de fandt ud af, at der ikke var andet af værdi i huset forlod de huset igen.

Annonce

Offer genkendte gerningsmand

Den 28-årige mand syntes, at han havde set den ene af personerne i bybilledet før og ved hjælp af lidt søgen på nettet og på Facebook, fandt han frem til den 16-årige gerningsmand, som han var helt sikker på var identisk med den ene af de to røvere.

I forbindelse med efterforskningen fandt politiet også frem til den anden person, og 8. juli blev de to unge mænd på 16 og 17 år anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet. Den videre efterforskning indebar blandt andet en kortlægning af de to mænds færden via GPS-koordinater fra deres telefoner.

- De tiltalte maskerede sig og trængte ind i en tilfældig borgers private hjem og begik røveri. Det er en alvorlig forbrydelse uanset udbyttet, og jeg er tilfreds med, at de nu er idømt længerevarende fængselsstraffe på trods af deres unge alder. I straffen indgår det i sig selv som en skærpende omstændighed, at de trængte ind i privat hjem for at begå røveri, og derfor er jeg tilfreds med dommen i dag, siger anklager Jacob Gents.

Den 17-årige mand modtog dommen, mens den 16-årige udbad sig betænkningstid. De blev begge varetægtsfængslet frem til afsoning af deres domme.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Casper Elgaard får comeback bag rettet

Læserbrev

Læserbrev: Gå- og cykelgader i midtbyen

Søren Kierkegaard har sagt: ”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt.” Mit ærinde er at få person-mobilitet i midtbyen til at glide på en god måde. Og derfor foreslår jeg kombinerede gå- og cykelgader i store dele af det centrale Aarhus. Det skal omfatte midtbyens gamle og smalle gader, hvor der ikke er plads til at etablere cykelstier og reelt heller ikke til gennemgående biltrafik, hvis gående skal kunne færdes sikkert her. Det omfatter ikke de nuværende gågader, som fortsat skal være forbeholdt gående. Ej heller nuværende cykelstier. Men de erstatter de nuværende ’cykelgader’, som ikke rigtigt fungerer, fordi trafikken her fortsat foregår på bilernes præmisser og skaber farlige situationer. Se på Mejlgade. Kun de bløde trafikanter har adgang. Fodgængere, løbehjul, skateboard, cykler og måske andre små el-køretøjer blander sig mellem hinanden. Området og gaderne er markeret og utvetydigt skiltet, så selv de mest retningsforvirrede turister forstår det. Fodgængerne har som den ’svageste’ gruppe fortrinsret. Ellers er konceptet, at alle tager hensyn til hinanden – det er den eneste regel. Og det indbefatter naturligvis, at der kun må køres eller cykles i et beskedent tempo. Beboerne kan sive ind og ud med deres biler. Ligesom den nødvendige varetransport. Desuden kan der være adgang for små grønne el-taxaer med en særlig tilladelse, så alle har mulighed for adgang. Og naturligvis skal der være nogle få større trafikårer ind i centrum til den øvrige bil-, bus- og cykeltrafik. Som vi kender det i dag. Kan denne ’sammenblanding’ nu lade sig gøre? JA. Jeg har set det fungere i Bergen, som har en masse bycykler, som kører overalt uden problemer. Og jeg mener, at når vi blot ved, hvad betingelsen er, nemlig at der her skal være plads til alle, så får vi dét til at fungere. Det er vores ansvar, hver især. Det kræver, for det første, at vi tager ansvaret på os og viser hensyn, og for det andet, at vi giver os tid – og her kommer Søren Kierkegaard ind – da det ikke lader sig gøre, hvis vi er fortravlede og stressede. Vi kan godt tage 10 minutter tidligere afsted. Vi kan godt tage det roligt, når der opstår uforudsete ting og forhindringer - for det gør der altid, før eller siden - det er et vilkår i trafikken. Vi kan anerkende, at vi ikke hjælper nogen som helst – og da slet ikke os selv - ved at fare sted og konstant have travlt. Tværtimod. Det hindrer os i at være til stede og omgås andre på en god, rummelig og hensynsfuld måde. Udover hensynsfuldheden gælder trafikkens gyldne hovedregel selvfølgelig; nemlig at køre, gå eller bevæge sig efter forholdene. Og det gør vi altså bedst på den Kierkegaardske måde…

Aarhus

Se billederne af et oplyst Bispetorvet: Et lys for hver hjemløs i Aarhus

Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Annonce