Annonce
112

Unge hjemmerøvere fik udbytte på 200 kroner og flere års fængsel

Arkivfoto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Annonce

RYOMGÅRD: To unge teenagere Mikkel Dinesen Mikkelsen og Nicklas Lykkeberg Toft på henholdsvis 16 og 17 år fra Ryomgård er torsdag ved Retten i Randers blevet idømt henholdsvis tre og et halvt års og tre år og syv måneders fængsel for et hjemmerøveri begået mod en 28-årig mand på hans bopæl i Ryomgård. Udbyttet var på 200 kroner.

Hjemmerøveriet blev begået 26. juni om aftenen. Her sad en dengang 28-årig mand alene i sin stue og så fjernsyn. Han kunne se, at der blev taget i håndtaget på havedøren og gik ud for at se, om han kunne se nogen personer, hvorefter der blev ringet på døren.

Da manden åbnede døren, stod der to personer uden for iført sort maskering og bevæbnede med knive. De to personer skubbede døren og den 28-årige og trængte ind i huset, hvorefter den ene af dem råbte: ”Giv mig pengene”. Den 28-årige mand svarede, at han kun havde de 200 kroner, der lå på køkkenbordet og han gav pengesedlen til dem.

Herefter blev han tvunget til at fremvise sin pung, men da der ikke var nogen penge i den, hævede den ene af gerningsmændene sin kniv mod den 28-årige, mens den anden gik rundt i huset og søgte efter flere værdigenstande. Da de fandt ud af, at der ikke var andet af værdi i huset forlod de huset igen.

Annonce

Offer genkendte gerningsmand

Den 28-årige mand syntes, at han havde set den ene af personerne i bybilledet før og ved hjælp af lidt søgen på nettet og på Facebook, fandt han frem til den 16-årige gerningsmand, som han var helt sikker på var identisk med den ene af de to røvere.

I forbindelse med efterforskningen fandt politiet også frem til den anden person, og 8. juli blev de to unge mænd på 16 og 17 år anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet. Den videre efterforskning indebar blandt andet en kortlægning af de to mænds færden via GPS-koordinater fra deres telefoner.

- De tiltalte maskerede sig og trængte ind i en tilfældig borgers private hjem og begik røveri. Det er en alvorlig forbrydelse uanset udbyttet, og jeg er tilfreds med, at de nu er idømt længerevarende fængselsstraffe på trods af deres unge alder. I straffen indgår det i sig selv som en skærpende omstændighed, at de trængte ind i privat hjem for at begå røveri, og derfor er jeg tilfreds med dommen i dag, siger anklager Jacob Gents.

Den 17-årige mand modtog dommen, mens den 16-årige udbad sig betænkningstid. De blev begge varetægtsfængslet frem til afsoning af deres domme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Udvist efter 90 sekunder: - Jeg tænkte, jeg ville udvise lidt ro. Men det var ikke smart ...

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

Annonce