Annonce
Indland

Unge kokke skal hente flere michelin-stjerner til Danmark

Formanden for kokkelandsholdet er stolt af resultatet ved VM og spår en lys fremtid for talenterne.

De Danske Kokkelandshold har torsdag afsluttet VM i madlavning i Luxembourg med den største medaljehøst ved VM nogensinde.

Og generelt ser fremtiden lys ud for dansk gastronomi.

Det mener Uffe Nielsen, der er formand for kokkelandsholdet.

- Vi har aldrig været forgyldt så meget før. Det betyder, at vi er kommet helt op i eliten, siger han.

Samlet vandt Danmark seks medaljer ved VM.

Særligt ungdomsholdet, kaldet juniorholdet, skilte sig ud og fik en samlet femteplads på verdensranglisten og to guldmedaljer med hjem.

- Talenterne buldrer frem. De klarer sig sindssygt godt, og vi behøver ikke at frygte, at der ikke vil være danske michelin-restauranter i fremtiden, siger Uffe Nielsen og tilføjer:

- Det er helt kanon.

Under turneringen cementerede det nordiske køkken sin plads i gastronomienverdenen, men konkurrencen er hård.

- Dansk gastronomi er med til at sælge Danmark, og vi oplever stor interesse fra udlandet.

- Men der er nogle andre køkkener, der puster os i nakken. Her tænker jeg på de asiatiske køkkener, der har flere penge, og som på et tidspunkt måske overhaler os, siger Uffe Nielsen.

De danske kokke har dystet fordelt på tre hold under kokkelandsholdet (senior), kokkelandsholdet (junior) og cateringlandsholdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Bakken jagter den gode rytme

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Annonce