Annonce
Aarhus

Unge mænd anholdt i visitationszone: En sigtet efter knivfund, en anden nægtede at opgive navn

Natten til tirsdag blev to personer anholdt i visitationszonen i det vestlige Aarhus. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

AARHUS: Natten til tirsdag blev to unge mænd anholdt i visitationszonen det vestlige Aarhus. En blev efterfølgende sigtet for brud på knivloven, mens den anden blev sigtet for at nægte at opgive sit navn til politiet.

Den første episode fandt sted klokken 00.25, hvor en 23-årig mand tilsyneladende var ligeglad med, at man har pligt til at oplyse sit navn og sin fødselsdato, hvis politiet spørger dig.

Efter gentagne opfordringer til at give sine personoplysninger blev den 23-årige til sidst anholdt og taget med på politistationen. Her lykkedes det betjentene at få mandens identitet, efter han var blevet sigtet for at nægte at opgive sit navn til politiet.

Knap en halv time senere - klokken 00.50 - fattede en hundepatrulje, der gik rundt på Herredsvej i Aarhus V, mistanke til et par mænd, som skyndte sig væk, da de så politiet. Patruljen tog fat i mændene og registrerede deres personoplysninger og visiterede dem, da de befandt sig i visitationszonen. Der blev dog ikke fundet noget ulovligt på dem.

Kort efter mændene var gået, fandt patruljehunden en køkkenkniv tæt på, hvor de havde stået. Betjentene fandt derfor lidt efter frem til mændene igen, og en 20-årig mand blev anholdt og sigtet for brud på knivloven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce