Annonce
Østjylland

Unge skatere byggede ramper til gadefestivalen

Jonas Larsen (tv.) og Jesper Lau-Nielsen fra Bump og Kant byggede i fire dage ramper sammen med byens skatere på værkstedet i ungdomsskolen. Foto: Michael Svenningsen

Brugte fire eftermiddage på at at lave mobile udfordringer til andre med hang til at surfe rundt på skateboard

Odder: Normalt færdes de mest på rampen ved Spektrum Odder. Men når der afvikles gadefestival i Odder lørdag 8. september, vil man kunne møde Odders skatere mange andre steder i byen.

I forbindelse med festivalen bad Odder Kommune nemlig både skaterne og Aarhus-firmaet Bump og Kant om at bygge fire mobile ramper, der skal præsenteres på festivalen, men som også kan bruges på et senere tidspunkt. Byggeriet foregik i ungdomsskolens værksted fire eftermiddage i uge 35.

Bump og Kant er et andelsselskab med begrænset ansvar. Bag navnet gemmer sig syv-otte unge, der selv er skatere, men som i dag er godt oppe i tyverne og enten arbejder eller studerer. De byder derfor kun ind på opgaver, når de har tid til at udføre dem. Deres hovedopgave er at hjælpe institutioner, kommuner, klubber og deslige med at bygge udstyr til gadeidræt. Det har resulteret i masser af ramper i Aarhus, Trige og andre steder, og fælles for alle projekterne er, at de er DIY-projekter, hvilket vil sige "do it yourself": når der bygges, er de kommende brugere selv med.

Sådan var det også i Odder, hvor seks-otte unge skatere efter skoletid og i fire dage mødte op for at bygge fire ramper. To to flyvehop og to elementer mere.

- Det har været lidt af en anderledes udfordring for os, fordi disse "spots" skal være mobile og derfor bygges i træ. Normalt foretrækker vi at lave dem i beton, fordi det er bedre at køre på, fortalte Jonas Larsen fra Bump og Kant.

Annonce

Odders skatere er fantastisk dygtige, når man ser på, hvor få muligheder de har for at øve sig.

Jonas Larsen, medindehaver af firmaet Bump og Kant
Odder huser faktisk en del dygtige skatere. De får nu fire ramper mere at træne på. Privatfoto

Et godt skaterteam

Men bygget blev der, og både Jonas Larsen og kompagnonen Jesper Lau-Nielsen var imponerede over, hvor mange skatere, der findes i en by på Odders størrelse. Og over, hvor dygtige, de er.

- Når man tænker på, hvor få muligheder for gadeidræt, der egentlig findes i Odder, så er jeg fuld af beundring. Vi har skatet med de unge ved Spektrum i denne uge, og de er ekstremt dygtige. Så jeg håber i den grad, at de får nogle flere spots at øve sig på, sagde han.

De fire spots vil være at finde på centrale pladser under gadefestivalen.

Jonas Larsen fra Bump og Kant. Foto: Michael Svenningsen
Normalt laves ramperne i beton. Men da dem i Odder skal være mobile, er de blevet fremstillet i træ. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce