Annonce
Østjylland

Unge skatere byggede ramper til gadefestivalen

Jonas Larsen (tv.) og Jesper Lau-Nielsen fra Bump og Kant byggede i fire dage ramper sammen med byens skatere på værkstedet i ungdomsskolen. Foto: Michael Svenningsen

Brugte fire eftermiddage på at at lave mobile udfordringer til andre med hang til at surfe rundt på skateboard

Annonce

Odder: Normalt færdes de mest på rampen ved Spektrum Odder. Men når der afvikles gadefestival i Odder lørdag 8. september, vil man kunne møde Odders skatere mange andre steder i byen.

I forbindelse med festivalen bad Odder Kommune nemlig både skaterne og Aarhus-firmaet Bump og Kant om at bygge fire mobile ramper, der skal præsenteres på festivalen, men som også kan bruges på et senere tidspunkt. Byggeriet foregik i ungdomsskolens værksted fire eftermiddage i uge 35.

Bump og Kant er et andelsselskab med begrænset ansvar. Bag navnet gemmer sig syv-otte unge, der selv er skatere, men som i dag er godt oppe i tyverne og enten arbejder eller studerer. De byder derfor kun ind på opgaver, når de har tid til at udføre dem. Deres hovedopgave er at hjælpe institutioner, kommuner, klubber og deslige med at bygge udstyr til gadeidræt. Det har resulteret i masser af ramper i Aarhus, Trige og andre steder, og fælles for alle projekterne er, at de er DIY-projekter, hvilket vil sige "do it yourself": når der bygges, er de kommende brugere selv med.

Sådan var det også i Odder, hvor seks-otte unge skatere efter skoletid og i fire dage mødte op for at bygge fire ramper. To to flyvehop og to elementer mere.

- Det har været lidt af en anderledes udfordring for os, fordi disse "spots" skal være mobile og derfor bygges i træ. Normalt foretrækker vi at lave dem i beton, fordi det er bedre at køre på, fortalte Jonas Larsen fra Bump og Kant.

Odders skatere er fantastisk dygtige, når man ser på, hvor få muligheder de har for at øve sig.

Jonas Larsen, medindehaver af firmaet Bump og Kant
Odder huser faktisk en del dygtige skatere. De får nu fire ramper mere at træne på. Privatfoto
Annonce

Et godt skaterteam

Men bygget blev der, og både Jonas Larsen og kompagnonen Jesper Lau-Nielsen var imponerede over, hvor mange skatere, der findes i en by på Odders størrelse. Og over, hvor dygtige, de er.

- Når man tænker på, hvor få muligheder for gadeidræt, der egentlig findes i Odder, så er jeg fuld af beundring. Vi har skatet med de unge ved Spektrum i denne uge, og de er ekstremt dygtige. Så jeg håber i den grad, at de får nogle flere spots at øve sig på, sagde han.

De fire spots vil være at finde på centrale pladser under gadefestivalen.

Jonas Larsen fra Bump og Kant. Foto: Michael Svenningsen
Normalt laves ramperne i beton. Men da dem i Odder skal være mobile, er de blevet fremstillet i træ. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Aarhus

De unge tager mundbindene til sig

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind bliver indført i offentlig transport i Aarhus  

Debat

Zoo som p-plads

Aarhus

Corona-smitten med ny voldsom stigning i Aarhus: Højeste antal smittede på et døgn

Aarhus For abonnenter

Kampen mod corona er et kapløb med tiden:  - Vi har ikke sovet i timen i arbejdet med at teste

Annonce