Annonce
Østjylland

Ungementorer støtter unge i at finde ny kurs efter en hjerneskade

- Vi har samlet vores viden og erfaringer i guiden "Guide til ungementorer", siger Hanne Skovgaard Petersen, der er en af ungementorerne i Region Midtjylland. PR-foto

Ungementor-teamet er forankret på Hammel Neurocenter, og det betyder nærhed til de unge før udskrivning.

HAMMEL: Der er ros og anerkendelse for ungementorordning til Regionshospitalet Hammel Neurocenter, Region Midtjylland og kommunerne i Region Midtjylland i en ny rapport fra Sundhedsstyrelsen.

Ungementorer støtter unge, der har fået en hjerneskade, i at komme videre i livet og klare sig med de nye vilkår. Slutevalueringen fra Sundhedsstyrelsen bekræfter, at Region Midtjyllands ungementorer gør en markant forskel for både de unge og deres netværk. Rapporten kommer med en anbefaling om, at erfaringerne med ungementorer udbredes til øvrige regioner og deres kommuner.

Ungementorfunktionen er en ny og anderledes måde at støtte unge med en hjerneskade i et godt og aktivt ungeliv med uddannelse, arbejde og deltagelse i fællesskaber. De unge skal bygge bro mellem det gamle og det nye liv og mellem den gamle og den nye identitet. Samtidig skal de forholde sig til de kognitive vanskeligheder og eventuelle funktionstab, som hjerneskaden har medført.

- Ungementorerne er et godt og billigt tilbud, som den enkelte kommune ville have vanskeligt ved selv at løfte. De er kompetente og har høj faglighed, og de unge er tilfredse med støtten. Ungementor-teamet er forankret på Hammel Neurocenter, og det betyder nærhed til de unge før udskrivning, skræddersyet støtte og coach til den enkelte og de pårørende, siger Karin Holland, der er direktør i Sundhed og Velfærd i Horsens Kommune.

- Vi har samlet vores viden og erfaringer i guiden "Guide til ungementorer", som vi håber, at andre fagpersoner indenfor hjerneskadeområdet kan få glæde af, siger Hanne Skovgaard Petersen, der er en af ungementorerne i Region Midtjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Cykler fra Swapfiets indtager byen

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

112

Kvinde slap heldigt fra at blive kørt ned i busskur ved Banegården: Bilisten var påvirket af narko

Annonce