Annonce
Aarhus

Unik legeplads på vej i Botanisk Have: 3000 kvadratmeter med svævebane og vandforlystelser

Hvis Fredningsnævnet siger ja, anlægger Aarhus Kommune en legeplads på 3000 kvadratmeter i Botanisk Have. Arkivfoto: Jens Thaysen

Aarhus Kommune vil anlægge legeplads på 3000 kvadratmeter i Botanisk Have. Det kræver dog en godkendelse fra Fredningsnævnet.

AARHUS: En 3000 kvadratmeter stor legeplads er på vej i Botanisk Have.

Det eneste, der mangler, er en godkendelse fra Fredningsnævnet.

Botanisk Have blev nemlig fredet i 2017, men fredningen forhindrer som sådan ikke anlægget af en legeplads.

"Fredningen er ikke til hinder for, at der etableres en større legeplads i parken, hvis legepladsens størrelse, udformning og placering kan godkendes af Fredningsnævnet," står der i fredningen.

På legepladsen kommer der blandt andet en svævebane, en karrusel samt vandforlystelser, der skal gøre et besøg på den nye legeplads til noget ud over det sædvanlige.

Legepladsen skal nemlig være mere end et sted for familiens yngste. Det skal være et sted, hvor hele familien kan slappe af.

Annonce

Grønt samlingssted

- Legepladsen skal skabe leg på tværs af familiegenerationer, og med placeringen i Botanisk Have har legepladsen potentiale til at blive et af Aarhus' nye, grønne samlingssteder, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Legepladsen skal ligge nord for den runde p-plads, Poppelpladsen, ud mod Peter Holms Vej.

- Botanisk Have er en af vores ældste og vigtigste parker, og alt fra materialevalg til placering er lavet med respekt for parken. Terrænforskelle og træer er tænkt ind som en del af legepladsen for både at imødekomme fredningen og skabe en unik oplevelse for gæsterne, siger Bünyamin Simsek.

Fredningsnævnet modtager en legeplads-ansøgning i løbet af januar. Når nævnet har behandlet den, fastlægges tidsplan samt det endelige projekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

112

Skabte stor utryghed hos børn: Politiet vil gerne i kontakt med mand med skæg og bamser i bilen

Annonce