Annonce
Aarhus

Unik legeplads på vej i Botanisk Have: 3000 kvadratmeter med svævebane og vandforlystelser

Hvis Fredningsnævnet siger ja, anlægger Aarhus Kommune en legeplads på 3000 kvadratmeter i Botanisk Have. Arkivfoto: Jens Thaysen

Aarhus Kommune vil anlægge legeplads på 3000 kvadratmeter i Botanisk Have. Det kræver dog en godkendelse fra Fredningsnævnet.

AARHUS: En 3000 kvadratmeter stor legeplads er på vej i Botanisk Have.

Det eneste, der mangler, er en godkendelse fra Fredningsnævnet.

Botanisk Have blev nemlig fredet i 2017, men fredningen forhindrer som sådan ikke anlægget af en legeplads.

"Fredningen er ikke til hinder for, at der etableres en større legeplads i parken, hvis legepladsens størrelse, udformning og placering kan godkendes af Fredningsnævnet," står der i fredningen.

På legepladsen kommer der blandt andet en svævebane, en karrusel samt vandforlystelser, der skal gøre et besøg på den nye legeplads til noget ud over det sædvanlige.

Legepladsen skal nemlig være mere end et sted for familiens yngste. Det skal være et sted, hvor hele familien kan slappe af.

Annonce

Grønt samlingssted

- Legepladsen skal skabe leg på tværs af familiegenerationer, og med placeringen i Botanisk Have har legepladsen potentiale til at blive et af Aarhus' nye, grønne samlingssteder, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Legepladsen skal ligge nord for den runde p-plads, Poppelpladsen, ud mod Peter Holms Vej.

- Botanisk Have er en af vores ældste og vigtigste parker, og alt fra materialevalg til placering er lavet med respekt for parken. Terrænforskelle og træer er tænkt ind som en del af legepladsen for både at imødekomme fredningen og skabe en unik oplevelse for gæsterne, siger Bünyamin Simsek.

Fredningsnævnet modtager en legeplads-ansøgning i løbet af januar. Når nævnet har behandlet den, fastlægges tidsplan samt det endelige projekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce