Annonce
Aarhus

Unikt lyddesign: Møbler med stor lyd

Room Perfect kaldes teknologien bag lydfirmaet Lyngdorf produkt, hvor en mikrofon bruges til at undersøge akustikken i et rum, så ens hifi-udstyr kan tilpasses individuelt. Salgsdirektør Søren Calmar tester udstyret i HiFi Klubben i Aarhus V. Foto: Flemming Krogh
Hos Hi-Fi Klubben kan du opleve et århusiansk lyddesign, der passer til moderne hjem og bliver tilpasset efter akustikken i rummet.

AARHUS: - Lyd er det noget af det vigtigste i mit liv.

Budskabet fra den århusianske designer og lydentusiast Mike Fabricius er ikke til at tage fejl af. Han lever og ånder for den gode musik og den gode lyd.

Som vinylsamler og musikelsker går han op i detaljerne, når det handler om at lytte til musik derhjemme.

Erhvervsmanden og lydentusiasten har skabt en serie af møbler, hvor man integrerer løsninger i private hjem, hvis man vil have plads til et ægte hifi-anlæg.

Annonce
Mike Fabricius (tv) fortæller om Clic, en møbelserie hvor man kombinerer eksklusive hifi-produkter fra Lyngdorf med stilrent design. Foto: Flemming Krogh

Tænkt over detaljer

I ét showroom i Hi-Fi Klubben kan man som noget nyt opleve lyden og se, hvordan et musikanlæg kan præsentere sig uden klodsede gulvhøjttalere og kabler overalt.

Tre hvide vægmoduler og to små sorte væghøjttalere udgør et særligt musikanlæg, hvor Mike Fabricius’ enkle linjer i Clic kombineret med hifi fra firmaet Lyngdorf udgør et High-End forslag til en dagligstue.

Detaljerne er en vigtig del af tanken bag Clic. 22 millimeter tykke træplader skaber en styrke, som kan klare de tungeste hifi-produkter. Et særligt vægbeslag gør det muligt at fastmontere modulerne til en væg, så man undgår vibrationer, der vil påvirke lyden negativt.

Møbelgreb er helt væk i serien med det enkle design. Et tryk på en låge åbner ind til et rum, hvor en subwoofer, en højttaler der gengiver baslyden, er placeret. På den måde er kassen fra højttaleren gemt elegant væk. Et hul i bunden af modulet giver lyden mulighed for at trænge ud i rummet.

- Men mulighederne i Clic-serien er mange. Her ser man blot ét forslag til, hvordan man kan indrette et ægte hifi anlæg i sit hjem. Man kan også vælge en smal udgave af modulerne, så det syner lettere, forklarer Mike Fabricius, med et katalog over utallige kombinationer i hånden.

Mikrofon følger med

Mike Fabricius samarbejder med Lyngdorf, et dansk lydfirma, som leverer musikanlæg i den dyre ende.

Anlægget, der kan opleves i showrummet i øjeblikket, fylder nemt rummet med vellyd. En mikrofon med stativ er en vigtig del af systemet.

- Når man køber vores musikanlæg, følger en mikrofon med. Ved at placere den i stuen derhjemme, indstiller mikrofonen musikken efter akustikken. På den måde får man tilpasset sit musikanlæg perfekt til sit eget sted, forklarer Søren Calmar, fra Lyngdorf, der står bag det opstillede system.

Lyd og design spiller sammen. Til en samlet pris på omkring 65.000 kroner. Et beløb som de færreste forbinder med impulskøb. Men tanken med at have en showroom i HiFi Klubben er netop at kunne demonstre den gode lyd i et smukt møbel. Det kræver fordybelse at vælge den rigtige hifi løsning. Og rigeligt med sorte tal på bankbogen, naturligvis.

LP pladerne har fået en renæssance hos mange. Derfor var det oplagt for Clic at udvkle et særligt møbel til de dekorative covers. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce