Annonce
Østjylland

Unikt samarbejde klar til brug

En flot og brugbar trappe giver adgang til søen. Pressebilllede

Søndag 13. november åbner et unikt, rekreativt område i Låsby med fest, masser af aktiviteter og besøg fra erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Annonce
Der er tale om et nærmest symbolsk snoreklip, når Låsbys børn søndag 13. november slipper papirskibe løs i bassinerne ved indvielsen af Låsby Søpark.
De unge har allerede taget parken i brug. Pressebillede
Byens nye centrum for samvær og motion i byen har været længe undervejs, men rigtig mange af de knap 2.000 borgere har prioriteret at deltage aktivt igennem hele processen.
Låsby Søpark er blevet til takket være et unikt samarbejde mellem det offentlige og borgerne i byen. Presssebillede
»Låsbyborgerne så i 2013 muligheden for, at det planlagte klimatilpasningsprojekt kunne give en ny byidentitet, og vi er gået all in fra start. Vi står nu med en park, der passer til os, fordi vi har engageret os og bidraget konstruktivt. Det har været en lang proces, men dét, at vi har været sammen om resultatet, er vi stolte over,« fortæller Mette Hoeck, formand for borgerforeningen i Låsby.
Efter halvandet år med gravemaskiner og adgang forbudt indtages Låsby Søpark endelig af CrossGym'ere, motionister, skatere og familier på tur.
Søparken er den første af sin slags i Danmark. Ikke kun på grund af den tekniske løsning, men også fordi idéerne, kommunikationen, resultatet og ikke mindst den fremtidige drift er borgerdrevet. Samtidig har en række visionære fonde valgt et omdrejningspunkt for området, som alle kan være med til - motionstrenden CrossGym.
»Det er først og fremmest aktive borgerne og lokale foreninger i Låsby, som vi skal takke for, at Låsby Søpark er blevet en realitet. Parken giver et boost til Låsby og lokalområdet. Sammen med den nye motorvej er borgernes nye park med til at sætte Låsby på landkortet og gøre byen endnu mere attraktiv for tilflyttere,« siger borgmester Jørgen Gaarde.
Annonce

870 idéer til nyt

Låsby Søpark har afsæt i de fælles idéer til fremtidens Låsby, der blev udviklet på et kreativt borgermøde i 2013, hvor hundredevis af borgere mødte op. Her tog Skanderborg Forsyning et noget utraditionelt initiativ ved at bede borgerne komme med forslag til at skabe merværdi ud af det omfattende klimahåndteringsprojekt, de alligevel skulle udføre i byen.
»Borgerne er uden tvivl dem, der ved mest om, hvordan de bruger deres by, og hvad de ønsker for fremtiden. Derfor var det oplagt, at det var dem, der skulle udvikle og drive byens nye samlingssted. De har bidraget med økonomi, ideer og utallige timer. Det er lokalt engagement, når det er allerbedst,« siger Henrik Müller, formand for Skanderborg Forsyningsvirksomhed.
Et idékatalog med 870 idéer fra borgerne var udgangspunktet til Låsby Søpark, og siden har flere fonde bidraget økonomisk til at føre mange af idéerne ud i livet.
pcb
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Smittetallet skal bankes ned i Aarhus: Kommunens våben er masser af detaljerede data

Sport

Diego Maradona er død af hjertestop

Aarhus

Stabilt men alt for højt: Corona-smitten har stadig godt fat i Aarhus

Annonce