Annonce
Aarhus

Unikt samarbejde: Organisationer står sammen om at give hjemløse i Aarhus en varm seng

Et vinterherberg, der har plads til 20 overnattende, åbner 15. november i Blå Kors gamle lokaler i Mindegade 12. Foto: Kim Haugaard

Tre organisationer og folkekirken er gået sammen med en fælles mission om, at ingen hjemløse skal sove på gaden. Derfor åbner de et vinterherberg i Aarhus, der får 20 sengepladser.

AARHUS: Blå Kors Danmark, Kirkens Korshær, Røde Kors og Aarhus Domprovsti arbejder for første gang nogensinde sammen om at hjælpe de hjemløse i Aarhus, når temperaturen falder, og det bliver koldt om natten.

Sammen har de fået stablet et vinterherberg på benene med 20 sengepladser. Bag projektet står Blå Kors Danmark, Kirkens Korshær, Røde Kors og Aarhus Domprovsti. På vinterherberget, der kommer til at ligge i Mindegade 12 A, kan de hjemløse få et måltid mad, et lille hvil og en seng for natten.

Lars Bundgaard, der sidder i bestyrelsen for Røde Kors Aarhus, er formand for styregruppen bag det fælles vinterherberg. Han er glad for, at det er lykkedes at samle organisationerne og domprovstiet i et samarbejde for at løse en social problemstilling.

- Vi skal ikke have hjemløse til at sove på gaden i Aarhus. Derfor er vi rigtig glade for, at vi kan stå sammen. Jeg tror, det er en model, der kan bruges i andre sammenhænge, når der er svære sociale opgaver, som skal løses. Der står vi som civilsamfund stærkere sammen, siger han.

Fra venstre ses Lars Bundgaard (bestyrelsesmedlem, Røde Kors Aarhus), Christian Bjerre (generalsekretær, Blå Kors), Tabita Jørgensen (leder af vinterherberg), Niels Bjørnø (leder af Kirkens Korshær i Aarhus), Christian Moesgaard (leder af vinterherberg), Boris Sandvad (Aarhus Kommune) og Poul Henning Bartholin (domprovst, Aarhus Domprovsti). Foto: Blå Kors Danmark

Dobbelt antal sengepladser

Man forventer, at der kommer til at være mange om buddet, når vinterherberget slår dørene op. Tidligere har man ikke haft nok sengepladser til de mange hjemløse. På den baggrund er antallet af sengepladser i år fordoblet fra 10 til 20 pladser.

- Vi er klar over, at vi har et samfund, som får stigende sociale problemer. Der er for mange, der bliver hjemløse eller misbrugere. Vi er nødt til som civilsamfund at tage et ansvar, det er vi som folkekirke også en del af. Derfor skal vi også være med på de præmisser, vi kan være det, og det kan vi gennem et partnerskab, siger domprovst i Aarhus Poul Henning Bartholin.

Vinterherberget kommer til at ligge i Blå Kors Danmarks gamle lokaler. Og netop Blå Kors Danmark skal sammen med Kirkens Korshær stå for den daglige drift. De har begge erfaring med at drive herberg og varmestue.

Leder af Kirkens Korshær i Aarhus, Niels Bjørnø, er glad for, at samarbejdet er med til at bygge broer mellem organisationerne og kirkerne:

- Vi samler os og løfter i flok i samråd med kommunen. Det håber jeg, at vi også fremover kan blive endnu bedre til. At vi kan bruge den synergi, når vi som organisationer og kirker arbejder i fællesskab.

Vinterherberget åbner 15. november og lukker 31. marts 2018.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Stor interesse for nyt byggeri på Katrinebjerg: Halvdelen af lejlighederne er allerede reserveret

Aarhus For abonnenter

Saltchefen havde over 100 mand i sving: Derfor var torsdag en af de rigtig bøvlede vinterdage

Aarhus

Coronapas: Ansatte skal have det - politikerne får anbefaling

Sport

For første gang: Skanderborg Aarhus-stjernefrø udtaget til EM-bruttotrup

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Erhverv For abonnenter

Trodser corona: Lars Larsens århusianske milliardkæde leverer endnu et rekordresultat

Navne

Ny Børn og Unge-chef sætter børnene først: - Vi skal ikke altid bare gøre det, vi plejer

Alarm 112

En gruppe håndværkere blev hverdagens helte: Kom politi og brandvæsen i forkøbet

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Aarhus

Dagens corona-tal er godt nyt for Aarhus

Aarhus For abonnenter

Personalemangel presser plejen på nyt demensplejehjem: - Nogle gange er der flere vikarer end fastansatte

Alarm 112

Pludselig stod mistænkelig mand i kvindes lejlighed: Nu beder politiet folk være opmærksomme

Annonce