Annonce
Sport

United forbereder sig på storm i det midtjyske

Heine Eriksen og hans spillere kommer på en hård opgave i Ikast fredag eftermiddag. Foto: Ole Nielsen
Ikast-Herning Håndbold kan fredag eftermiddag sikre sig en plads i semifinalerne, hvis de besejrer Aarhus United i egen hule. Århusianernes træner Heine Eriksen er dog overbevist om, at hans hold har evnerne til at modstå presset.

HÅNDBOLD: Aarhus United kommer på lidt af en opgave fredag eftermiddag i Ikast. Værterne fra Ikast blev i weekenden banket ud af EHF Cuppens semifinale og skal nu have en sejr over opkomlingene fra Aarhus for at sikre sig pladsen i årets DM-semifinaler i håndbold. Vinder hjemmeholdet kampen, så vil billetten være sikret, mens et uafgjort resultat eller nederlag vil tage spændingen helt til sidste runde i puljen, hvor midtjyderne møder deres onde ånd fra Esbjerg og Aarhus United tager imod Viborg HK.

Derfor vil Heine Eriksen og kompagni formentlig kommer ud i et stormvejr af dimensioner, når kampen fløjtes i gang i Sportscenter Ikast klokken 15.

- Der er ingen tvivl om, at vi kommer ud i et stormvejr. De tabte til os i første runde af slutspillet og har lige fået en røvfuld af Team Esbjerg i EHF Cuppens semifinale, så de vil være topmotiveret. Jeg har også godt kunne følge retorikken i deres lokale medier, at det er nu, at de skal i den semifinale. De kan spille sig i en semifinale med en sejr, mens vi bare kan spille os tættere på, hvis vi overrasker, siger Heine Eriksen og tilføjer, at al pres hviler på hjemmeholdet.

- Det vil være en fiasko for dem, hvis de ikke kommer i en semifinale, mens vi allerede befinder os i en situation, som vi aldrig havde drømt om, da grundspillet gik i gang. Vi står jo nærmest i runde 31 med en chance for at komme tættere på en semifinale. Det er vildt. Det ville være fantastisk for os, men det er ikke noget, der kommer til at definere om vores sæson har været en succes, for det har allerede været, siger Heine Eriksen.

Han forventer, at hjemmeholdet vil spille meget hårdt fra begyndelsen for at kyse århusianerne, men understreger, at det har flere hold forsøgt før dem uden at lykkes med at gøre det.

- Det er en logisk indgangsvinkel og den er vi forberedt på, men der er ingen, som har kunne kyse os endnu, og det tror jeg heller ikke, at Ikast kommer til.

Annonce

Slutspil, pulje 2

Stillingen i slutspillets pulje to hos kvinderne:

1. Team Esbjerg 8 point

2. Ikast-Herning Håndbold 5 point

3. Aarhus United 4 point

4. Viborg HK 2 point

Kampe i denne runde:

19/4: Ikast-Herning Håndbold - Aarhus United kl 15.00

19/4: Team Esbjerg - Viborg HK kl 17.00

Topscorer er tvivlsom

Aarhus United indledte slutspillet med fuld fart og vandt to ud af tre kampe. I det seneste opgør mod Team Esbjerg var holdet dog uden topscorer Celine Lundbye. Holdet spillede dog 40 flotte minutter i angrebet med de midler, der var til rådighed. Det kan blive nødvendigt igen.

- Der er en risiko for, at Celine ikke er med i Ikast. Hun spillede ikke mod Esbjerg og hun har ikke trænet de seneste 14 dage. Lige nu er det meget 50/50 om hun kommer i kamp. Det ved vi først, når vi går i gang med opvarmningen, siger Eriksen og fortsætter:

- Vi spillede 40 fantastiske minutter med tre højre hænder i bagkæden. Håbet er, at vi kan forlænge den periode med 10 minutter, så vi kan komme i nærheden af 50 gode minutter.

Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Tilbageblik på det første Superliga-opgør mellem AGF og Silkeborg: Bagefter tog matchvinderen sig en kold fra kassen

Annonce