Annonce
Sport

United-keeper udtaget til den svenske VM-trup

Martina Thörn kunne tirsdag juble over, at hun skal repræsentere Sverige ved det kommende VM i håndbold. Foto: Ole Nielsen
Martina Thörn skal repræsentere sit land ved det kommende verdensmesterskab i Japan. Den 28-årige keeper har fået en forrygende start på tilværelsen i United

HÅNDBOLD: Aarhus United kan snart sende en spiller afsted til årets VM-slutrunde i håndbold. Holdets svenske keeper Martina Thörn var blandt de 18 navne, der tirsdag blev udtaget til slutrunde af landstræner Henrik Signell. En trup, hvor langt over halvdelen til dagligt optræder i den danske liga. Heriblandt de tre målvogtere, der er udtaget.

- Det er helt fantastisk! Jeg er så stolt, og er super glad for min præstation til sidste landsholdssamling er blevet positivt bemærket, udtaler Martina Thörn til Aarhus Uniteds hjemmeside.

- Det er fedt og motiverende, at vi er tre målmænd, der skal konkurrere om pladserne til spilletid under selve slutrunden. Det bliver en hård konkurrence mellem Jessica Ryde fra Herning-Ikast og Silkeborg-Voels Filippa Idéhn, der jo i aften gæster Stadionhallen med resten af Silkeborg-holdet. Gør jeg det godt, så ser jeg også en chance for spilletid, udtaler den 28-årige målvogter.

Hun skiftede i sommer fra Randers HK til Aarhus United på en toårig aftale. I de otte første kampe af grundspillet har hun stået med en gennemsnitlig redningsprocent på 35 i Uniteds kampe.

- Vi er både glade og stolte over, at Martina Thörn er kommet med i truppen. Da hun gik med til at blive en del af Aarhus United, var det med en ambition om at komme med til denne slutrunde og komme i spil til et OL næste år. Vi er glade for, at United ikke har været en begrænsede faktor i forhold til den drøm. Martina har arbejdet hårdt for det og det er hendes fortjeneste, at hun nu er kommet med til VM, siger Aarhus Uniteds cheftræner Heine Eriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce