Annonce
Sport

United pakkede sin modstander ind fra første fløjt

June Bøttger var flyvende for Aarhus United og scorede ni mål på ni forsøg. Foto: Ole Nielsen
Aarhus United holdt fokus gennem hele kampen mod Ajax og fik lagt nye lag på både angreb og forsvar i storsejren på 28-15.
Annonce

HÅNDBOLD: Der var ikke megen gæstfrihed i stadionhallen onsdag aften. Fra kampens begyndelse satte Aarhus United sig tungt på sin modstander fra Ajax København, der havde store problemer med at komme til gode afslutninger. Fik de endelig en mulighed, stod Martina Thörn for det meste i vejen og derfor var gæsterne allerede håbløst bagud ved pausen.

Den århusianske håndboldlektion sluttede med en sejr på 28-15 i et opgør, der ikke bød på ret megen spænding. Aarhus United var simpelthen niveauer over gæsterne.

- Jeg er virkelig overrasket over, at Ajax kom, som de gjorde i dag. Jeg havde forventet mig meget mere af et Ajax-hold, som netop har vundet over TTH Holstebro på hjemmebane. De gjorde sig dog ikke videre bemærket, og det var også vores fortjeneste. Vi dækkede rigtigt godt op i første halvleg. Vi var lidt mere defensive end normalt, men det var ud fra den erkendelse af, at vi godt kunne styre dem i vores paradespil. Samtidig havde Martina Thörn også syv store redninger, som pyntede på tingene i første halvleg, sagde cheftræner Heine Eriksen efter sejren.

Trods en klar føring på 13-4 ved pausen, gik hjemmeholdet ikke ned i kadence i de sidste 30 minutter, men bevarede fokus og fik lagt nye lag på sit spil.

- Vi holdt koncentration gennem hele kampen og fik ikke mindst brugt vores bænk. De folk, der kom på banen, bød sig til. Det er sjældent i en ligakamp, at du kan begynde at snakke om målscorer med et kvarter tilbage af opgøret. Det kunne vi i dag, og derfor blev vi hurtigt enige om, at vi skulle have samlet nogle mål sammen, fordi det kan blive afgørende på et senere tidspunkt i grundspillet. Det fik vi gjort i dag, sagde Eriksen og fortsatte:

- Jeg kunne fornemme på bænken, at der var fokus og koncentration. Folk havde lyst til at komme ind og bidrage. Det var fedt at mærke, lød det rosende fra træneren.

Håndboldliga, kvinder

Aarhus United-Ajax København 28-15 (13-4)
Aarhus United: June Bøttger 9, Celine Lundbye 5, Julie Pontoppidan 4, Annika Meyer 3, Emma Mogensen 2, Line Ellertsen 2, Edita Nukovic 2, Helena Elver 1.
Ajax: Anne Tolstrup Petersen 4, Simone Pedersen 2, Sofie Bardrum 2, Maja Eiberg Jørgensen 2, Amanda Poulsen 2, Louisa Mittet 1, Siw Aabech 1, Anna Grundtvig 1.
Udvisninger: Aarhus United 0, Ajax 4.
Stillingen undervejs: 6-1, 6-3, 13-4, 18-6, 19-10, 24-11, 28-15

Annonce

Stærkere defensiv

I begyndelsen af den nye sæson har der været snakket en del om det nye midterforsvar, der skulle etableres, fordi den normale styrmand Sofie Flader sidder ude med en skulderskade. Kampen mod Ajax viste dog, at de nye folk i midten er ved at finde hinanden.

- Vi brugte meget af kampen på at sige til spillerne, at de skulle bruge muligheden til at blive endnu mere sammenspillet i midterforsvaret. De skulle få lavet de rigtige skift og gøre de ting, vi har talt om. Derfor gjorde vi også en del ud af, at vi skulle bruge de sidste 20 minutter af kampen til at blive endnu stærkere i vores defensiv. Vi skulle ikke lave en masse fejl. Vi skulle blive bedre, så vi er klar til næste kamp, så vi hele tiden tager de her små skridt, der er så vigtige for vores udvikling, sagde Heine Eriksen.

Med sejren er Aarhus United oppe på en femteplads med ni point på bogen.

United havde godt styr på skytterne fra Ajax København. Foto: Ole Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Positiv eller negativ: Alt for mange borgere forstår ikke forskellen på corona-svar

Aarhus For abonnenter

Afgående letbaneformand er ikke overbevist om, at mere letbane er det rigtige for Aarhus

Annonce