Annonce
Sport

United pakkede sin modstander ind fra første fløjt

June Bøttger var flyvende for Aarhus United og scorede ni mål på ni forsøg. Foto: Ole Nielsen
Aarhus United holdt fokus gennem hele kampen mod Ajax og fik lagt nye lag på både angreb og forsvar i storsejren på 28-15.

HÅNDBOLD: Der var ikke megen gæstfrihed i stadionhallen onsdag aften. Fra kampens begyndelse satte Aarhus United sig tungt på sin modstander fra Ajax København, der havde store problemer med at komme til gode afslutninger. Fik de endelig en mulighed, stod Martina Thörn for det meste i vejen og derfor var gæsterne allerede håbløst bagud ved pausen.

Den århusianske håndboldlektion sluttede med en sejr på 28-15 i et opgør, der ikke bød på ret megen spænding. Aarhus United var simpelthen niveauer over gæsterne.

- Jeg er virkelig overrasket over, at Ajax kom, som de gjorde i dag. Jeg havde forventet mig meget mere af et Ajax-hold, som netop har vundet over TTH Holstebro på hjemmebane. De gjorde sig dog ikke videre bemærket, og det var også vores fortjeneste. Vi dækkede rigtigt godt op i første halvleg. Vi var lidt mere defensive end normalt, men det var ud fra den erkendelse af, at vi godt kunne styre dem i vores paradespil. Samtidig havde Martina Thörn også syv store redninger, som pyntede på tingene i første halvleg, sagde cheftræner Heine Eriksen efter sejren.

Trods en klar føring på 13-4 ved pausen, gik hjemmeholdet ikke ned i kadence i de sidste 30 minutter, men bevarede fokus og fik lagt nye lag på sit spil.

- Vi holdt koncentration gennem hele kampen og fik ikke mindst brugt vores bænk. De folk, der kom på banen, bød sig til. Det er sjældent i en ligakamp, at du kan begynde at snakke om målscorer med et kvarter tilbage af opgøret. Det kunne vi i dag, og derfor blev vi hurtigt enige om, at vi skulle have samlet nogle mål sammen, fordi det kan blive afgørende på et senere tidspunkt i grundspillet. Det fik vi gjort i dag, sagde Eriksen og fortsatte:

- Jeg kunne fornemme på bænken, at der var fokus og koncentration. Folk havde lyst til at komme ind og bidrage. Det var fedt at mærke, lød det rosende fra træneren.

Annonce

Håndboldliga, kvinder

Aarhus United-Ajax København 28-15 (13-4)
Aarhus United: June Bøttger 9, Celine Lundbye 5, Julie Pontoppidan 4, Annika Meyer 3, Emma Mogensen 2, Line Ellertsen 2, Edita Nukovic 2, Helena Elver 1.
Ajax: Anne Tolstrup Petersen 4, Simone Pedersen 2, Sofie Bardrum 2, Maja Eiberg Jørgensen 2, Amanda Poulsen 2, Louisa Mittet 1, Siw Aabech 1, Anna Grundtvig 1.
Udvisninger: Aarhus United 0, Ajax 4.
Stillingen undervejs: 6-1, 6-3, 13-4, 18-6, 19-10, 24-11, 28-15

Stærkere defensiv

I begyndelsen af den nye sæson har der været snakket en del om det nye midterforsvar, der skulle etableres, fordi den normale styrmand Sofie Flader sidder ude med en skulderskade. Kampen mod Ajax viste dog, at de nye folk i midten er ved at finde hinanden.

- Vi brugte meget af kampen på at sige til spillerne, at de skulle bruge muligheden til at blive endnu mere sammenspillet i midterforsvaret. De skulle få lavet de rigtige skift og gøre de ting, vi har talt om. Derfor gjorde vi også en del ud af, at vi skulle bruge de sidste 20 minutter af kampen til at blive endnu stærkere i vores defensiv. Vi skulle ikke lave en masse fejl. Vi skulle blive bedre, så vi er klar til næste kamp, så vi hele tiden tager de her små skridt, der er så vigtige for vores udvikling, sagde Heine Eriksen.

Med sejren er Aarhus United oppe på en femteplads med ni point på bogen.

United havde godt styr på skytterne fra Ajax København. Foto: Ole Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce