Annonce
Sport

United-profil nyder det ekstra ansvar

Julie Pontoppidan i en af mange skudsituationer i løbet af en kamp. Den finterstærke bagspiller er dygtig til at komme på kant af modstanderens forsvar. Foto: Ole Nielsen.
Julie Pontoppidan har i sæsonens første kampe taget teten i angrebet og vist vejen for sit hold. Den 23-årige håndboldspiller nyder at kunne give den fuld gas efter hun var ramt af skader i den forgangne sæson.

HÅNDBOLD: Hun har et fighterhjerte af format. Det så man i torsdagens pokalkamp mod TTH Holstebro, hvor det i flere omgange var Julie Pontoppidan, der viste vejen med et af mange gennembrud.

Det er dog ikke første gang i denne sæson, at den 23-årige bagspiller har taget ansvar og forsøgt at få mandskabet på ret vej mod gevinst. I de fire første kampe i grundspillet har pilen været opadgående for håndboldspilleren, der i sidste sæson bøvlede med skader og hjernerystelse.

- Det er vildt dejligt at få så meget ansvar. Sidste år var et lorte-år for mit vedkommende. Jeg røg ind og ud af holdet med hjernerystelse, så det er vildt rart, at jeg ikke har problemer med mit hoved eller er løbet ind i skader. Jeg kan bare spille derudaf og det er sindssygt dejligt. Vildt befriende, siger Julie Pontoppidan.

- Jeg vil rigtigt have ansvaret og gøre det så godt jeg kan for at få os til at lykkes.

Aarhus United havde et forrygende år to i klubbens historie. Holdet kom med i slutspillet og drillede de store hold så meget, at de faktisk spillede med om en semifinaleplads. I sommerperioden har der været stor udskiftning i truppen, men trods udfordringerne så er holdet kommet godt fra land og ligner igen et mandskab, der vil blande sig i kampen om top otte.

- Jeg synes, at vi har rigtigt meget potentiale på det her hold. Jeg tror bare, at vi skal lade være med at sammenligne os med sidste år, fordi vi har fået rigtigt mange nye spillere, og det tager bare tid at få dem spillet ind. Det gør det på alle hold, også i Aarhus United. Folk skal lige finde ind i den rytme, som vi har i Aarhus. Den stil, vi dækker op på, og det tager bare tid. Det skal vi være klar til at give projektet, siger Pontoppidan.

- Jeg synes dog, at vi har vildt meget potentiale, og jeg tror også, at vi kan komme til at drille nogle af de store hold, hvilket vi også så sidste år, lyder det.

Annonce

Evnen til at score

Faktisk har det ”nye” hold været ganske godt kørende rent offensivt, hvor man har spillet sig frem til mange chancer. Det har dog knebet gevaldigt med koldblodigheden i den direkte konfrontation med modstanderholdets keeper, hvilket også blev udslagsgivende i torsdagens pokalkamp mod TTH Holstebro.

- Vi har talt en del om det, for det har været lidt af et problem. Så det er et fokusområde til træning og vi forsøger at træne det på mange måder og justere til hele tiden. Vi har også en konstant dialog med vores keepere om, hvad vi kan gøre for at få bolden i kassen. Vi har jo et sindssygt godt angrebsspil, et godt flow og er dygtige til at gøre hinanden gode. Vi mangler bare lige det sidste. De allersidste ting, siger Pontoppidan.

Torsdag aften endte det i et nederlag på 21-22 til TTH Holstebro og dermed et farvel til en gentagelse af Final Four deltagelsen fra Uniteds første leveår.

Julie Pontoppidan understreger dog, at man er klar til at vende nederlaget til noget positivt, når Viborg HK gæster Aarhus Stadionhal søndag eftermiddag.

- Vi skal lige bruge nogle timer på at få fordøjet kampen mod TTH og få den ud af systemet på en eller anden måde, og så skal vi se hinanden i øjnene og forsøge at komme videre. Vi har en ny kamp søndag på hjemmebane og der skal vi fandeme også være der, så vi kan forsvare vores hjemmebane, lyder det.

Kampen spilles klokken 16.30.

Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Annonce