Annonce
Sport

United satte festugen i gang med manér

Charlotte Mikkelsen var usædvanlig skarp fra fløjen mod Viborg HK. Arkivfoto: Kim Haugaard

Aarhus United vandt fredag aften 26-24 over favoritterne fra Viborg HK i kvindernes håndboldliga.

Håndbold: De indledte sæsonen med en mindre en snitter i Ikast, men fredag aften fik Aarhus United endnu engang vist, at de er svære at slås med på eget gulv. I en imponerende kulisse i den gamle stadionhal viste det unge hold format og besejrede favoritterne fra Viborg HK med 26-24.

- Vi fik en helt anden start på kampen end vi gjorde i Ikast. Vi havde ikke lyst til at gøre det her til en fysisk eller taktisk kamp. Vi ville hellere ud og kæmpe på det mentale plan og kunne vi holde kontakt med dem ind i anden halvleg, så vidste vi, at det mentale ville komme i spil. Vi ville gå efter at vinde, mens de formentligt ville gøre alt for at undgå at tabe, fordi de var så store favoritter til kampen, fortæller cheftræner Heine Eriksen.

For selvom gæsterne befinder sig i en helt anden lønramme end værterne, så fik Aarhus United endnu engang understreget sit potentiale. Efter 13-12 ved pausen, holdt århusianerne godt fat i sin modstander. Med syv minutter tilbage af opgøret fik hjemmeholdet for alvor slået et hul, da Helene Elver scorede til 24-20.

- Det var en pragtpræstation af pigerne i dag. Specielt vores fløjspillere June Bøttger og Charlotte Mikkelsen spillede på et højt niveau og tvang Viborg til at stå bredere i banen end de var interesseret i. Det gav masser af plads inde på midten og det udnyttede Helena Elver i den grad. Det var hendes store gennembrud i Aarhus United, siger Heine Eriksen.

Han havde svært ved at slippe begejstringen på en aften, hvor både spillet og stemningen i den gamle stadionhal gik op i en højere enhed.

- Det var en helt fantastisk stemning i aften. Der var en virkelig god opbakning fra publikum, som stod 200 procent bag os hele vejen. Det var fantastisk at opleve, sagde træneren.

Det er ikke første gang, at det gamle storhold er blevet sendt hjem fra Aarhus med et nederlag. I sidste sæson var det via en sejr over Viborg i kvartfinalen af Santander Cup, som sendte århusianerne i Final4.

- Men det er et endnu stærkere Viborg hold nu end det var dengang. De har forstærket sig op til denne sæson. Det gør selvfølgelig sejren endnu federe og man kunne vel ikke få en bedre start på festugen, lød det fra Eriksen.

Håndboldliga, Kvinder

Aarhus United - Viborg HK 26-24 (13-12)

Aarhus United: Helena Elver 6, June Bøttger 6, Charlotte Mikkelsen 6, Simone Petersen 3, Celine Kristiansen 2, Malene Gandrup 1, Sofie Flader 1

Viborg HKs topscorere: Kristina Jørgensen 4, Ann Grete Nørgaard 4, Pauline Bøgelund 4

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce