x
Annonce
Aarhus

Universitetet jagter kvinder til topjob

Rektor Brian Bech Nielsen vil have bedre kønsbalance på Aarhus Universitet. Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet
Stilling som dekan slået op igen for at få bedre kønsbalance på Aarhus Universitet.

AARHUS: Rektor Brian Bech Nielsen er på jagt efter kvinder til et job som dekan på Aarhus Universitet.

Det lykkedes ikke i første omgang at finde en egnet kandidat. Derfor er jobbet som dekan for Natural Sciences, naturvidenskab, slået op for anden gang.

Det eksisterende fakultet, Science and Technology, skal deles op i to nye fakulteter, Faculty of Natural Sciences og Faculty of Technical Sciences.

Der kommer altså to nye fakulteter med to nye dekaner.

Dekanen for Science and Technology, Niels Christian Nielsen, sagde op i forbindelse med den beslutning, og for tiden har universitetet derfor en konstitueret dekan, Lars Henrik Andersen.

Den ene dekan, for Technical Sciences, venter universitetet at kunne ansætte til start 1. januar, mens den anden stilling for Natural Sciences er opslået igen.

- Der var både gode og kvalificerede kandidater, men vi ønsker et bredere felt med mere diversitet og gerne flere kvindelige ansøgere, siger rektor Brian Bech Nielsen til universitetets hjemmeside.

Annonce
Dekan Niels Christian Nielsen sagde sit job op, da Science and Technology blev splittet op i to fakulteter. Foto: Anders Trærup, Aarhus Universitet

Nye navne

Rektor mener, at fakultetet Science and Technology har vokset sig så stort, at det bør deles i to fakulteter.

- Omsætningen på Science and Technology udgør tæt på halvdelen af Aarhus Universitets samlede økonomi. Og med fakultetets markante satsninger på ingeniørvidenskab og digitalisering er der udsigt til, at den andel stiger. Der er behov for at skabe mere rum for ledelse, nærhed og faglig fokusering. Og samtidig skabe balance i den samlede fakultetsstruktur på Aarhus Universitet. Forhåbentlig kan vi med genopslaget få flere og meget gerne også kvindelige ansøgere til at se spændende muligheder i denne stilling, siger Brian Bech Nielsen til universitetets hjemmeside.

Undervejs vil universitetet også finde nye navne til de to fakulteter.

Kvindernes og andre ansøgeres frist for at komme ud af busken er 9. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efterlysning: Har du set Maria?

Kronik

Lad os nu tage en dag af gangen

Disse linjer nedfældes på andendagen efter dronningens tale til nationen. Og hvor kan vores dronning dog bringe sine budskaber med enkle og sigende ord. Jeg har deadline i dag, og plejer ofte at få udsættelse med begrundelser som travlhed med foredrag eller børnepasning. Men mine foredrag er alle aflyste. Og jeg er for gammel til, at det er forsvarligt, at jeg træder til. Der kunne ellers godt være brug for en farmor til to livlige drenge på 4 og 1.5 år, når begge forældre arbejder hjemmefra. Jeg havde planlagt et andet tema, men Corona-situationen kalder på lidt dybere eftertænksomhed. Lad mig først sige, jeg er så taknemmelig over at bo i et land, hvor systemet passer på os. Taknemmelig over, at vi er så velpolstrede, at der kan gives tilsagn om milliarder til vores nødstedte arbejdsmarked. Stolt af vores folkevalgte, der, uanset politisk observans, står sammen om at gøre det nødvendige. Men selvom vi er i de bedste hænder og retter os efter myndighedernes anvisninger, så møder jeg overalt en stor frygt for, hvad det her vil ende med. Og frygten er forståelig, men den gør situationen unødvendig pinefuld. Frygten er vores stærkeste negative grundfølelse, sidder i krybdyrhjernen og er medvirkende til, at vi som art har overlevet. Den hjalp os som huleboer til at være forsigtige, så vi ikke lige løb i gabet på en sabeltiger. Men i ”coronasituationen” gavner den os ikke. Hvad kan vi så stille op med denne livsglædedræbende frygt? Vi kan forsøge at flytte fokus, øve os i at sende de negative tanker væk og fylde hjernen med de ting, vi har at være taknemmelige for. Som jeg før har skrevet: Hjernen kan kun én ting ad gangen. Vores hjerne belønner os, når vi gør noget godt. Nu er det tid til de opringninger til ældre i vores netværk, som ikke er så mobile. Og selv om de er mobile, frarådes de fra nu af offentlig transport. Jeg vil ringe en ekstra gang til min søns farmor, som er 96 og bor i Ringsted. Hun er glad og tilfreds, trods den hårde skæbne at blive enke tidligt ved en ulykke, og alt for tidligt at lægge to sønner i graven. Livet har sendt os en uventet gave i en meget grim indpakning, som vi har lyst til at sende retur uåbnet. Men det er ikke muligt. Hvad så? Ja, lad os pakke den ud og se, hvad budskabet er. Jeg kunne forstille mig, at denne krise giver os nye værdier. At vi bliver bevidste om, hvad der er vigtigt i livet. Og min forhåbning er, at vi vil se tilbage med stolthed over at tilhøre en nation, hvor vi klarede krisen ved at stå sammen og vise samfundssind. Og lige et perspektiv: ”I gamle dage blev folket bedt om at gå i krig for fædrelandet, i dag bliver nationen bedt om at blive på deres sofa”, som Ulla Therkelsen rapporterede. Vi må i skrivende stund stadig bevæge os ud i foråret. Og ”luften har godt os” som min far altid sagde, når vi sad og kukkelurede på vores værelser. Lad os bevare modet.

Aarhus

Mængden af unge corona-patienter overrasker sygeplejerske: - De yngre patienter er virkelig bange

Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Aarhus

Hold liv i guitarspillet under coronakrisen: Århusiansk virksomhed underviser elever online

Annonce