Annonce
Aarhus

Universitetet jagter kvinder til topjob

Rektor Brian Bech Nielsen vil have bedre kønsbalance på Aarhus Universitet. Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet
Stilling som dekan slået op igen for at få bedre kønsbalance på Aarhus Universitet.

AARHUS: Rektor Brian Bech Nielsen er på jagt efter kvinder til et job som dekan på Aarhus Universitet.

Det lykkedes ikke i første omgang at finde en egnet kandidat. Derfor er jobbet som dekan for Natural Sciences, naturvidenskab, slået op for anden gang.

Det eksisterende fakultet, Science and Technology, skal deles op i to nye fakulteter, Faculty of Natural Sciences og Faculty of Technical Sciences.

Der kommer altså to nye fakulteter med to nye dekaner.

Dekanen for Science and Technology, Niels Christian Nielsen, sagde op i forbindelse med den beslutning, og for tiden har universitetet derfor en konstitueret dekan, Lars Henrik Andersen.

Den ene dekan, for Technical Sciences, venter universitetet at kunne ansætte til start 1. januar, mens den anden stilling for Natural Sciences er opslået igen.

- Der var både gode og kvalificerede kandidater, men vi ønsker et bredere felt med mere diversitet og gerne flere kvindelige ansøgere, siger rektor Brian Bech Nielsen til universitetets hjemmeside.

Annonce
Dekan Niels Christian Nielsen sagde sit job op, da Science and Technology blev splittet op i to fakulteter. Foto: Anders Trærup, Aarhus Universitet

Nye navne

Rektor mener, at fakultetet Science and Technology har vokset sig så stort, at det bør deles i to fakulteter.

- Omsætningen på Science and Technology udgør tæt på halvdelen af Aarhus Universitets samlede økonomi. Og med fakultetets markante satsninger på ingeniørvidenskab og digitalisering er der udsigt til, at den andel stiger. Der er behov for at skabe mere rum for ledelse, nærhed og faglig fokusering. Og samtidig skabe balance i den samlede fakultetsstruktur på Aarhus Universitet. Forhåbentlig kan vi med genopslaget få flere og meget gerne også kvindelige ansøgere til at se spændende muligheder i denne stilling, siger Brian Bech Nielsen til universitetets hjemmeside.

Undervejs vil universitetet også finde nye navne til de to fakulteter.

Kvindernes og andre ansøgeres frist for at komme ud af busken er 9. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce