Annonce
Aarhus

Universitetet jagter kvinder til topjob

Rektor Brian Bech Nielsen vil have bedre kønsbalance på Aarhus Universitet. Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet
Stilling som dekan slået op igen for at få bedre kønsbalance på Aarhus Universitet.

AARHUS: Rektor Brian Bech Nielsen er på jagt efter kvinder til et job som dekan på Aarhus Universitet.

Det lykkedes ikke i første omgang at finde en egnet kandidat. Derfor er jobbet som dekan for Natural Sciences, naturvidenskab, slået op for anden gang.

Det eksisterende fakultet, Science and Technology, skal deles op i to nye fakulteter, Faculty of Natural Sciences og Faculty of Technical Sciences.

Der kommer altså to nye fakulteter med to nye dekaner.

Dekanen for Science and Technology, Niels Christian Nielsen, sagde op i forbindelse med den beslutning, og for tiden har universitetet derfor en konstitueret dekan, Lars Henrik Andersen.

Den ene dekan, for Technical Sciences, venter universitetet at kunne ansætte til start 1. januar, mens den anden stilling for Natural Sciences er opslået igen.

- Der var både gode og kvalificerede kandidater, men vi ønsker et bredere felt med mere diversitet og gerne flere kvindelige ansøgere, siger rektor Brian Bech Nielsen til universitetets hjemmeside.

Annonce
Dekan Niels Christian Nielsen sagde sit job op, da Science and Technology blev splittet op i to fakulteter. Foto: Anders Trærup, Aarhus Universitet

Nye navne

Rektor mener, at fakultetet Science and Technology har vokset sig så stort, at det bør deles i to fakulteter.

- Omsætningen på Science and Technology udgør tæt på halvdelen af Aarhus Universitets samlede økonomi. Og med fakultetets markante satsninger på ingeniørvidenskab og digitalisering er der udsigt til, at den andel stiger. Der er behov for at skabe mere rum for ledelse, nærhed og faglig fokusering. Og samtidig skabe balance i den samlede fakultetsstruktur på Aarhus Universitet. Forhåbentlig kan vi med genopslaget få flere og meget gerne også kvindelige ansøgere til at se spændende muligheder i denne stilling, siger Brian Bech Nielsen til universitetets hjemmeside.

Undervejs vil universitetet også finde nye navne til de to fakulteter.

Kvindernes og andre ansøgeres frist for at komme ud af busken er 9. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Midtby-parkering udløser debat i byrådssalen: Venstre vil ændre nye regler, før de reelt er indført

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce