Annonce
Aarhus

Universitetets nye skib skal hedde Aurora

Nu er der fundet et navn til Aarhus Universitets nye skib, der skal stå færdig i 2014.

Kølen er lagt, kursen er sat og Aurora tager form på værftet. Fra sommeren 2014 er Aarhus Universitets nye topmoderne forskningsskib klar til at drage på togt.

Annonce

Aurora er den romerske gudinde for morgenrøden. Hun fornyer sig selv hver morgen. Solen er hendes bror og månen hendes søster. De fire vinde nord, syd, øst og vest er hendes sønner.

»Kølen på det 28 meter lange skib er netop lagt og byggeriet forløber efter planen«, fortæller Torben Vang, der bliver skipper på det nye forskningsskib.

Skibet er det første nybyggede danske forskningsskib, siden Dana blev bygget for mere end 30 år siden. Det nye skib giver bedre mulighed for at undersøge og forstå økosystemerne i havene, og bliver til glæde for alle danske havforskere og et væld af nye studerende. Fjorten personer kan drage på togt i op til ti døgn.

Det er Hvide Sande Skibs- & Baadebyggeri, der bygger skibet og som får skroget samlet i Stettin, Polen. Den samlede pris er 40 millioner kroner, hvoraf de 30 millioner kommer fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen. Skibet afleveres til Aarhus Universitet 17. februar 2014.pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Påkørte lysregulering og stak af: Kom forbi i anden bil mens politiet var på stedet

Annonce