Annonce
forside

Uopmærksom kvinde sigtet af politiet: Kogende olie antændte køkken

En kvinde er blevet sigtet af politiet for ikke at give en gryde med kogende olie tilstrækkelig opmærksomhed. Olien startede tirsdag en mindre brand i kvindens lejlighed på Jens Baggesensvej. Arkivfoto: Martin Sylvest Andersen / Scanpix

En 68-årige kvinde havde tilsyneladende ikke helt styr på kogekunsten, da hun tirsdag eftermiddag ville lave pomfritter i en gryde med olie.

AARHUS: En 68-årig kvinde blev tirsdag eftermiddag sigtet for ikke at udvise tilstrækkelig forsigtighed, da en gryde med pomfritter startede en mindre brand i hendes køkken.

Klokken var 16.22, da Østjyllands Politi blev kaldt ud til en lejlighed på Jens Baggesensvej i det vestlige Aarhus. Her havde kvinden selv anmeldt, at der var opstået en brand i hendes køkken.

Til politiet forklarede kvinden, at der pludselig var opstået brand i en gryde med olie og pomfritter. Ilden antændte overskabene og emhætten, men branden nåede umiddelbart ikke at sprede sig videre i lejligheden eller ejendommen.

Ingen kom noget til ved branden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Annonce