Annonce
Byudvikling

Uoverskueligt? Stiften kortlægger det massive byggeboom i Aarhus i ny serie

Byggeriet her ved Botanisk Have er blot ét af mindst 69 store projekter, som er i gang eller på vej i Aarhus. Uoverskueligt? Vi giver i ny serie overblik. Foto: Axel Schütt
Stiften er i fuld gang med at kortlægge de store byggerier i byen, der tæller mindst 69 projekter, som er i gang eller på vej. Denne gang er det de mange projekter, der er på vej langs letbanens kørespor, der kommer under lup.

AARHUS: Byggeriet – af boliger ikke mindst – kører på højt blus i Aarhus i disse år, hvor indbyggertallet i Aarhus Kommune vokser med omkring 5.000 mennesker om året, og vi stærkt nærmer os indbygger nummer 350.000.

Tusindvis af boliger er under opførelse rundt om i kommunen for tiden for blandt andet at mætte behovet for tag over hovedet til de mange tilflyttere. Og i pipelinen ligger der masser af store byggeprojekter, der er planlagt til at gå i jorden de kommende år.

Befolkningsprognoserne spår nemlig, at antallet af århusianer fortsætter med at stige i samme takt det kommende 10-år, så der i 2030 bor flere end 400.000 mennesker i Aarhus Kommune.

Avisen sætter i en serie fokus på alle de større byggeprojekter, der er i gang eller på trapperne rundt om i byen og kommunen.

I dag sætter vi fokus på strækningen ud langs Nørrebrogade og Randersvej, hvor vi stopper inden Lisbjerg, som vi vender tilbage til i en senere artikel.

Tidligere har vi i serien været omkring:

På vej er:

  • Katrinebjerg
  • Aarhus Nord
  • Aarhus Vest
  • Aarhus Syd
  • De nye byer
  • Samlet kort med ALLE projekterne
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce