Annonce
Østjylland

Ups: Fodspor i sneen førte politiet direkte til flugtbilist

Manden førsøgte at gemme sig fra politiet, og havde tilsyneladende ikke tænkt over, at hans fodspor i den nyfaldne sne ville føre betjentene direkte til ham. Foto: Camilla Rønde/Scanpix

Langå: En 35-årig mand forsøgte søndag formiddag at lege gemmeleg med en patrulje fra Østjyllands Politi. Men det er svært at gemme sig, når der er faldet sne, fandt han ud af.

Klokken var 9.02, da patruljen blev opmærksom på en modkørende bil, der kørte på Bredgade i Langå. Da bilisten gjorde meget ud af at kigge væk, fattede betjentene mistanke og vendte bilen for at køre efter ham.

Det fik bilisten til at sætte farten op, og i et kort øjeblik forsvandt bilen af syne for patruljen. En venlig borger pegede dem dog i rette retning, og på Fredensgade fandt betjentene bilen, der holdt parkeret tæt på en bolig.

I den nyfaldne sne kunne betjentene let følge fodspor fra bilen ind i haven, hvor den 35-årige bilist sad og gemte sig. Grunden til, at han havde gemt sig, var, at han ikke havde kørekort. Da han derudover blev testet positiv for hash, blev han anholdt og sigtet for at køre uden førerret og for at køre narkokørsel, oplyser Østjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Danmark For abonnenter

Offer for mishandling i sms: 'Hey, far! Jeg har brug for din hjælp nu'

Annonce