Annonce
Aarhus

Ups - renoveringen blev 20 millioner dyrere: Nu skal boligforening under skærpet tilsyn

Det er den forreste, rødlige blok, balladen handler om. Illustration: MT Højgaard
Brabrand Boligforening har brudt reglerne i forbindelse med renoveringen af blok A17 i Toveshøj, og derfor skal de under skærpet tilsyn, mener rådmanden for Teknik og Miljø.

BRABRAND: Brabrand Boligforening har ikke overholdt regler og love i forbindelse med en renovering af en boligblok i Toveshøj i Brabrand, og derfor skal de under skærpet tilsyn. Sådan lyder meldingen i hvert fald fra Bünyamin Simsek, der er rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Brabrand Boligforening er gået i gang med et renoveringsprojekt af blok A17 i Toveshøj, og det projekt havde boligforeningen i første omgang fået grønt lys til at bruge 88 millioner kroner på. Nu viser det sig dog, at regningen bliver noget højere - helt præcist 20 millioner, så den nu lyder på 108 millioner kroner. Og det er så væsentlig en overskridelse, at byrådet ikke har truffet beslutningen på et oplyst grundlag, mener rådmanden.

- Det er dybt kritisabelt, at Brabrand Boligforening ikke har fortalt byrådet om budgetoverskridelsen, men bare er fortsat. Havde byrådet vidst, at prisen blev så meget højere, havde man måske besluttet at rive ned i stedet for at renovere, siger Bünyamin Simsek.

Normalt skal kommunen godkende projektet, inden bygherren skriver kontrakt med håndværkerne og køber materialer. Men i den her omgang har Brabrand Boligforening altså ifølge rådmanden været lidt for hurtige på aftrækkeren.

- Det er dybt alvorligt, det her. Egentlig burde vi sige at arbejdet skal stoppes og rulles tilbage, men vi skal også bevare noget sund fornuft, ikke mindst fordi 60 procent af arbejdet allerede er udført. Derfor sender jeg også en indstilling til byrådet om at godkende de 108 millioner, siger Bünyamin Simsek og understreger at trods den her sag, så har kommunen et godt samarbejde med alle boligforeningerne i Aarhus.

- Det er et alvorligt skridt, men det er nødvendigt. Det er en reaktion på det ansvar, vi har som kommune, og nu håber jeg, at Brabrand Boligforening er indstillet på at overholde reglerne og deres forpligtelser, siger han.

Annonce

Boligforening: Det sker ikke igen

Hos Brabrand Boligforening erkender adminstrerende direktør Keld Laursen blankt, at der er sket en fejl i sagen.

- Der er begået en beklagelig fejl, det har vi erkendt, og nu har vi sat en intern proces i gang, som skal sikre, at det ikke sker igen. Samtidig er der blevet indledt undersøgelser af vores tidligere byggesager, og efter min bedste overbevisning er der ikke noget i dem, der giver anledning til yderligere kritik, siger han.

Brabrand Boligforening har modtaget Aarhus Kommunes advokats undersøgelse og har givet et høringssvar til undersøgelsen, men udover det har kommunen og boligforeningen ikke været i kontakt. Men helt konkret giver sagen anledning til to ting, siger Keld Laursen.

- For det første har vi sagt til vores medarbejdere, at det her er en fejl, som ikke må gentages, og for det andet skal fremtidige samarbejder med Aarhus Kommune bero på skriftlige aftaler. På den måde har vi lavet nogle formelle procedurer, som skal overholdes, så hver medarbejder ved hvordan de skal forholde sig i enhver sag, siger han.

Hvorvidt Brabrand Boligforenings fremtidige projekter skal under et skærpet tilsyn bliver afgjort på et møde i Magistraten mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce