Annonce
Aarhus

Ups - renoveringen blev 20 millioner dyrere: Nu skal boligforening under skærpet tilsyn

Det er den forreste, rødlige blok, balladen handler om. Illustration: MT Højgaard
Brabrand Boligforening har brudt reglerne i forbindelse med renoveringen af blok A17 i Toveshøj, og derfor skal de under skærpet tilsyn, mener rådmanden for Teknik og Miljø.
Annonce

BRABRAND: Brabrand Boligforening har ikke overholdt regler og love i forbindelse med en renovering af en boligblok i Toveshøj i Brabrand, og derfor skal de under skærpet tilsyn. Sådan lyder meldingen i hvert fald fra Bünyamin Simsek, der er rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Brabrand Boligforening er gået i gang med et renoveringsprojekt af blok A17 i Toveshøj, og det projekt havde boligforeningen i første omgang fået grønt lys til at bruge 88 millioner kroner på. Nu viser det sig dog, at regningen bliver noget højere - helt præcist 20 millioner, så den nu lyder på 108 millioner kroner. Og det er så væsentlig en overskridelse, at byrådet ikke har truffet beslutningen på et oplyst grundlag, mener rådmanden.

- Det er dybt kritisabelt, at Brabrand Boligforening ikke har fortalt byrådet om budgetoverskridelsen, men bare er fortsat. Havde byrådet vidst, at prisen blev så meget højere, havde man måske besluttet at rive ned i stedet for at renovere, siger Bünyamin Simsek.

Normalt skal kommunen godkende projektet, inden bygherren skriver kontrakt med håndværkerne og køber materialer. Men i den her omgang har Brabrand Boligforening altså ifølge rådmanden været lidt for hurtige på aftrækkeren.

- Det er dybt alvorligt, det her. Egentlig burde vi sige at arbejdet skal stoppes og rulles tilbage, men vi skal også bevare noget sund fornuft, ikke mindst fordi 60 procent af arbejdet allerede er udført. Derfor sender jeg også en indstilling til byrådet om at godkende de 108 millioner, siger Bünyamin Simsek og understreger at trods den her sag, så har kommunen et godt samarbejde med alle boligforeningerne i Aarhus.

- Det er et alvorligt skridt, men det er nødvendigt. Det er en reaktion på det ansvar, vi har som kommune, og nu håber jeg, at Brabrand Boligforening er indstillet på at overholde reglerne og deres forpligtelser, siger han.

Annonce

Boligforening: Det sker ikke igen

Hos Brabrand Boligforening erkender adminstrerende direktør Keld Laursen blankt, at der er sket en fejl i sagen.

- Der er begået en beklagelig fejl, det har vi erkendt, og nu har vi sat en intern proces i gang, som skal sikre, at det ikke sker igen. Samtidig er der blevet indledt undersøgelser af vores tidligere byggesager, og efter min bedste overbevisning er der ikke noget i dem, der giver anledning til yderligere kritik, siger han.

Brabrand Boligforening har modtaget Aarhus Kommunes advokats undersøgelse og har givet et høringssvar til undersøgelsen, men udover det har kommunen og boligforeningen ikke været i kontakt. Men helt konkret giver sagen anledning til to ting, siger Keld Laursen.

- For det første har vi sagt til vores medarbejdere, at det her er en fejl, som ikke må gentages, og for det andet skal fremtidige samarbejder med Aarhus Kommune bero på skriftlige aftaler. På den måde har vi lavet nogle formelle procedurer, som skal overholdes, så hver medarbejder ved hvordan de skal forholde sig i enhver sag, siger han.

Hvorvidt Brabrand Boligforenings fremtidige projekter skal under et skærpet tilsyn bliver afgjort på et møde i Magistraten mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Johnny Mølby ny assistenttræner i AGF

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Alarm 112

Hentede take away-aftensmad med 153 km/t: Trafikkontrol i det vestlige Aarhus afslørede igen masser af forseelser

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Aarhus

Styrelse fastholder prioritering af vacciner: Nødråb fra far til vuggestuebarn i Holme ser ud til at være forgæves

Annonce