Annonce
Aarhus

Ups! Så skete det igen - se bilen blive trukket op af søen

Foto: Sciencemuseerne

AARHUS: Det er altid en god idé at trække håndbremsen, når du parkerer bilen. Især hvis bilen er stillet på en plads, der skråner. Det ved de fleste, men ind i mellem smutter det tilsyneladende i farten for enkelte bilister.

For eksempel onsdag lige over middag på parkeringspladsen ved Naturhistorisk Museum i Universitetsparken, hvor en sølvgrå Kia trillede ned ad bakken over en sti og endte i søen umiddelbart neden for museet.

Aarhus Universitet muntrer sig i et Facebook-opslag over, om det er træningen til næste omgang Kampen om Det Gyldne Bækken, der er i gang: "Vi ved godt, at I alle ser frem til Kapsejladsen - Kampen om Det Gyldne Bækken - men måske det er en anelse for tidligt at påbegynde træningen," skriver universitetet.

Men som det fremgår af videoen herunder var det altså en glemt håndbremsetrækning, der var årsag til uheldet.

Annonce

Video optaget af Raju Steffens

Et godt sted at køre i søen

En del tyder på, at lige præcis dette sted er et godt sted at køre i søen. I hvert fald viser Århus Stiftstidendes arkiv, at det for eksempel også gik galt i december 2016 samme sted.

Søerne i Universitetsparken er heldigvis ikke så dybe, så bilen i dette og tidligere tilfælde er til at få fat på igen. Men lidt våd og kold om fødderne var ejeren formentlig, da turen gik derfra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Sport

Ny bog gør op med curling-kultur i sport

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Annonce