Annonce
Aarhus

Ups! Uheldig bilist fanget af pullerter i kaoskryds

En uheldig bilist endte køreturen på toppen af pullerter på havnen ved Mindet. Privatfoto
Vejkrydset ved Mindet levede mandag eftermiddag op til sit navn, 'Kaoskrydset'. Her gik pullerterne tilsyneladende op, mens en bilist kørte hen over dem.

AARHUS: Krydset ved Mindet og Dokk1 er forlængst blevet døbt 'kaoskrydset' i folkemunde på grundt af den mærkværdige udformning, de forskellige løsningsforslag og en del uheld.

Mandag eftermiddag måtte en bilist så sande, at kaoskryds er et særdeles rammende navn for lige præcis det vejkryds. Her blev den uheldige person nemlig fanget af de pullerter, der er etableret til at lukke af for trafikken i myldretiden om morgenen og aftenen.

Ifølge et øjenvidne, som Århus Stiftstidende har talt med, ramte pullerterne først en tysk familiebil, da den kørte forbi vejkrydset. Bilen blev lettere beskadiget.

Annonce
Oprydningen er i gang efter at en uheldig bilist endte oven på de pullerter, da skal skabe ordnede forhold i trafikken i krydset ved Mindet. Privatfoto

Bil endte oven på pullerter

Helt galt fik det derimod for bilen med et ungt par i, der fulgte umiddelbart efter. Da den kørte over pullerterne, gik de op. Bilens venstre hjul blev ramt og hjulakslen blev beskadiget.

Bilen sad herefter fast oven på pullerterne.

Den uheldige episode udspillede sig omkring klokken 14.30.

Ifølge vagtchefen hos Østjyllands Politi har føreren af bilen efterfølgende forklaret til politiet, at han kørte frem for grønt lys, og at pullerterne hævede sig, da bilen var lige over dem.

Vagtchefen oplyser desuden, at det er for tidlige at sige, hvad der er årsag til svigtet. Det skal teknikere nu til at undersøge.

Man kan godt blive fanget

Århus Stiftstidende var en tur forbi Mindet fredag morgen for at tjekke om trafikløsningen så også var en god løsning. I den forbindelse fungerede løsningen og ingeniør ved Teknik og Miljø, Klaus Braad afviste, at bilisterne kan blive fanget af pullerterne.

- Der sidder nogle spoler nede i vejen, så man skal ikke bliver nervøs, hvis man holder for rødt og venter. Stelerne går ikke op, før man er kørt gennem krydset, sagde Klaus Braad.

Bilister skal dog ikke standse bilen på Mindet på strækningen mellem stelerne for lige at stå og kigge lidt ud over havnebassinet.

- Der er ikke følere i hele strækningen. Så ja, man kan godt blive fanget mellem stelerne, men man må hverken standse eller parkere der, siger han.

Kaos i kaoskrydset. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce