Annonce
Aarhus

Uro efter politiskud i Gellerup: Påsatte brande og stenkast i løbet af natten

Foto: Local Eyes

Der blev natten til lørdag kastet sten mod en af politiets patruljebiler i Gellerupparken i Aarhus.

Annonce

Der har natten igennem været heftig aktivitet i og omkring Gellerupparken, efter at politiet fredag eftermiddag skød og sårede en 52-årig mand under en Stram Kurs-demonstration.

Det fortæller indsatsleder Brian Arendtsen fra Østjyllands Brandvæsen.

Fra midnat og frem til klokken 04 har der således været fem-seks påsatte brande i området omkring Gudrunsvej. Primært i containere, men også en enkelt bil blev sat i flammer.

- Der var en del trafik og mange folk på gaderne, siger indsatslederen.

Han understreger, at brandfolkene ikke oplevede aggressivitet på egen krop, men politiet havde besluttet, at brandfolkene skulle flankeres under udrykningerne.

- Politiet har vurderet, at der kunne ske noget, så de var massivt til stede. Der var vel 100 politifolk på gaden, siger Brian Arendtsen.

Foto: Local Eyes
Annonce

Sten smadrede forrude

Voldsparatheden var da også synlig for politiet, da en patruljevogn fik kastet en sten mod forruden.

Det oplyser Østjyllands Politi lørdag morgen på Twitter.

- Under patruljering i Gellerup i nat kastede personer sten mod en af vores patruljebiler og knuste en frontrude. Heldigvis blev ingen ramt. Vi fik ikke fat i gerningsmændene, men efterforsker nærmere og vil fortsat være meget synlige i området. Der er p.t ro derude nu, lyder det fra ordensmagten.

Annonce

Viftede med kniv

Det var omkring klokken 15.30 fredag eftermiddag, at en betjent skød en 52-årig mand i Digterparken. Skuddet faldt, i sekunderne efter at manden var trængt ind gennem politiets afspærring og viftede med en kniv - tilsyneladende med vrede rettet mod partileder Rasmus Paludan.

Fredag fortalte tre unge fra området, hvordan de oplevede det voldsomme drama ved Rasmus Paludans demonstration.

- Vi stod lige, hvor det hele skete. Manden, der blev skudt, råbte af Rasmus Paludan, fordi han var gal over, at han taler grimt om koranen, og pludselig så stod han med en kniv i hånden og gik frem mod Paludan. Vi så nok fem-seks betjente, der trak deres våben. Først skød de et varselsskud, men han fortsatte. Så så vi skuddet, og Rasmus Paludan blev ført ind i en bil, og så løb vi sgu, fortalte drengene, der ikke ønsker at få deres navne i medierne.

Også i timerne efter demonstration var der uro i området. Flere personer maskerede sig, og politiet blev angrebet med sten og fyrværkeri.

To betjente blev i den forbindelse ramt, men kom ikke alvorligt til skade.

Foto: Local Eyes
Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce