Annonce
Aarhus For abonnenter

Uro på demensplejehjem i Aarhus: - Der er ikke varme hænder nok til ordentlig pleje

DemensCentrum Aarhus rummer 74 specialplejeboliger til mennesker med svær demens. I en af demensplejehjemmets fire afdelinger er ni pårørende til fem beboere stærkt utilfredse med den bemanding, som Aarhus Kommune stiller til rådighed i plejen. De pårørende fortæller om oplevelser med afføring på gulvet og beboere med tøj gennemvædet af urin. Foto Michael Svenningsen
En gruppe pårørende ved demensplejehjem er i oprør over mangel på varme hænder til at passe beboerne. De fortæller om beboere i tøj gennemvædet af urin, slagsmål og efterladt afføring i opholdsrum. Ledelsen af plejehjemmet har opnormeret rengøring og aftenvagter. Men rådmand medgiver, at økonomien på området er utilstrækkelig.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

112

Glohed skorsten startede brand i byhus i Aarhus: Beboerne opdagede selv flammerne i kælderen

Annonce