Annonce
Østjylland

Urolige forældre på skolejagt

Der er rift om at få plads på de to frie skoler i Odder, der melder alt optaget flere år frem i tiden. Arkivfoto fra Rathlouskolen, Flemming Krogh

De to ikke-offentlige skoler i Odder kimes ned af fortvivlede forældre

Annonce

Spareknivens hærgen gennem Odder har sat sig dybe spor.

Ikke mindst i folkeskolen, hvor eleverne kan se frem til flere i klassen, færre undervisningstimer og må vinke farvel til flere af deres undervisere.

Den slags forringelser får flere forældre til at overveje, om folkeskolen i Odder nu er det rigtige sted for netop deres børn. Det er i hvert fald, hvad man oplever på de to ikke offentlige skoler i kommunen.

»I de sidste tre uger er der gået rigtig meget tid med at tale med bekymrede forældre, der vil have plads til deres barn, eller vil høre om muligheden for at blive skrevet på venteliste. Så vi oplever i den grad en stor efterspørgsel,« siger Bjarne Fredsgaard, skoleleder på den private skole Rathlouskolen.

Svært at finde plads
Hvorend han gerne ville, har Bjarne Fredsgaard svært ved at give forældrene det svar, som de ønsker.

»Vi er nødt til at sige til forældrene, at deres børn kun kan komme på venteliste, for vi er fuldt optaget i alle klasser. Og det ser også skidt ud med muligheden for at starte i børnehaveklassen i de næste to til tre år,« forklarer han.

Derfor må forældrene indstille sig på, at deres børn skal fortsætte i den nedskæringsramte folkeskole i Odder Kommune.

»Det er en meget beklagelig situation forældrene er havnet i, og selvfølgelig har jeg ondt af dem,« siger Bjarne Fredsgaard.

Forældre, der vil have deres børn ud af den kommunale skole, må derfor se til andre kommuner eller håbe på en plads, når de to nye friskoler etableres i Randlev og Ørting.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

Aarhus

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Annonce