Annonce
Sport

Uruguay sejrer stort i dramatisk Copa America-kamp

Edgard Garrido/Reuters
Dommeren brugte videohjælp i Uruguays storsejr over Ecuador i holdenes første kamp i Copa America.

Den 15-dobbelte Copa America-mester, Uruguay, kom godt fra start i den sydamerikanske fodboldturnering for landshold med en 4-0-sejr over Ecuador.

Uruguays to angrebsstjerner Luis Suarez og Edinson Cavani stod for to af holdets mål i en hårdt spillet kamp.

Nicolas Lodeiro scorede Uruguays første mål efter blot seks minutter af opgøret. Kantspilleren tæmmede et indlæg fra Suarez, lobbede den en gang over Ecuadors forsvarspiller og lagde den ind bag Alexander Dominguez i målet.

20 minutter senere blev ondt værre for Ecuador, da højreback Jose Quinteros fik rødt kort, efter at dommeren Anderson Daronco havde fået hjælp fra videodommerne.

Herfra grundlagde Uruguay sejren i første halvleg, da først Cavani med et saksespark scorede til 2-0, og senere gjorde Suarez det til 3-0, da han ved bagstolpen bankede bolden i mål efter et hjørnespark.

Ecuador kom aldrig igen, og ydmygelsen blev total i anden halvleg, da forsvarsspilleren Arturo Mina scorede i eget net til 4-0.

Uruguay fører dermed gruppe C i turneringen. Gruppens andre to hold, Japan og Chile, spiller natten til tirsdag dansk tid.

I gruppe B spillede Paraguay 2-2 med Qatar efter at have været foran 2-0.

Oscar Cardozo bragte Paraguay i front i første halvleg, og i anden halvleg fordoblede Derlis Gonzalez Paraguays føring.

Målet vækkede qatarerne, hvor først Almoez Ali reducerede til 1-2, og med under et kvarter igen udlignede Boualem Khouki til slutresultatet 2-2.

Qatar er med i den sydamerikanske turnering, fordi holdet har fået en invitation af turneringsledelsen. Det samme gælder for Japan.

Det skyldes, at der blot deltager ti sydamerikanske lande i turneringen. Da ledelsen gerne vil have tre grupper med fire hold i hver gruppe, er den nødsaget til at invitere hold fra andre kontinenter med hvert år.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå- og cykelgader i midtbyen

Søren Kierkegaard har sagt: ”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt.” Mit ærinde er at få person-mobilitet i midtbyen til at glide på en god måde. Og derfor foreslår jeg kombinerede gå- og cykelgader i store dele af det centrale Aarhus. Det skal omfatte midtbyens gamle og smalle gader, hvor der ikke er plads til at etablere cykelstier og reelt heller ikke til gennemgående biltrafik, hvis gående skal kunne færdes sikkert her. Det omfatter ikke de nuværende gågader, som fortsat skal være forbeholdt gående. Ej heller nuværende cykelstier. Men de erstatter de nuværende ’cykelgader’, som ikke rigtigt fungerer, fordi trafikken her fortsat foregår på bilernes præmisser og skaber farlige situationer. Se på Mejlgade. Kun de bløde trafikanter har adgang. Fodgængere, løbehjul, skateboard, cykler og måske andre små el-køretøjer blander sig mellem hinanden. Området og gaderne er markeret og utvetydigt skiltet, så selv de mest retningsforvirrede turister forstår det. Fodgængerne har som den ’svageste’ gruppe fortrinsret. Ellers er konceptet, at alle tager hensyn til hinanden – det er den eneste regel. Og det indbefatter naturligvis, at der kun må køres eller cykles i et beskedent tempo. Beboerne kan sive ind og ud med deres biler. Ligesom den nødvendige varetransport. Desuden kan der være adgang for små grønne el-taxaer med en særlig tilladelse, så alle har mulighed for adgang. Og naturligvis skal der være nogle få større trafikårer ind i centrum til den øvrige bil-, bus- og cykeltrafik. Som vi kender det i dag. Kan denne ’sammenblanding’ nu lade sig gøre? JA. Jeg har set det fungere i Bergen, som har en masse bycykler, som kører overalt uden problemer. Og jeg mener, at når vi blot ved, hvad betingelsen er, nemlig at der her skal være plads til alle, så får vi dét til at fungere. Det er vores ansvar, hver især. Det kræver, for det første, at vi tager ansvaret på os og viser hensyn, og for det andet, at vi giver os tid – og her kommer Søren Kierkegaard ind – da det ikke lader sig gøre, hvis vi er fortravlede og stressede. Vi kan godt tage 10 minutter tidligere afsted. Vi kan godt tage det roligt, når der opstår uforudsete ting og forhindringer - for det gør der altid, før eller siden - det er et vilkår i trafikken. Vi kan anerkende, at vi ikke hjælper nogen som helst – og da slet ikke os selv - ved at fare sted og konstant have travlt. Tværtimod. Det hindrer os i at være til stede og omgås andre på en god, rummelig og hensynsfuld måde. Udover hensynsfuldheden gælder trafikkens gyldne hovedregel selvfølgelig; nemlig at køre, gå eller bevæge sig efter forholdene. Og det gør vi altså bedst på den Kierkegaardske måde…

112

Stor politiaktion i Aarhus og Trige: Anholdt for virksomhedsindbrud og omfattende salg af kokain

Annonce