Annonce
Udland

USA advarer i Nato Tyrkiet mod russiske raketter

Virginia Mayo/Ritzau Scanpix
Det russiske nyhedsbureau Ifax skriver, at Rusland vil levere de første S-400 missiler til Tyrkiet i juli.

USA's fungerende forsvarsminister, Mark Esper, advarer onsdag sin tyrkiske modpart om, at det vil få konsekvenser, hvis Tyrkiet erhverver sig det russiske luftforsvarssystem S-400.

Det russiske nyhedsbureau Ifax skriver samtidig, at Rusland vil levere de første S-400-missiler til Tyrkiet i juli.

- Vi vil gennemføre den første leverance af missiler i juli som planlagt, siger Alexander Mikheev, som leder Ruslands statslige våbeneksport i Rosoboronexport.

Nato-landet Tyrkiet har skabt vrede i Washington, som truer med sanktioner mod Tyrkiet, hvis det gennemfører købet af det russiske luftforsvarssystem.

Rusland fordømte i maj, at USA angiveligt har givet Tyrkiet et ultimatum i striden om luftforsvarssystemet. Kremls talsmand, Dmitrij Peskov, sagde, at Rusland opfatter salget af jord-til-luft-missilsystemet S-400 til Tyrkiet som en handel, der allerede er gennemført.

En anonym amerikansk embedsmand siger i Bruxelles onsdag, at der "ikke er nogen overraskelser i drøftelserne mellem USA og Tyrkiet" om S-400 systemet.

USA's fungerende forsvarsminister advarer om, at hvis Tyrkiet gennemfører dets planer om at erhverve sig S-400-systemet, så vil det ikke blot medføre, at Tyrkiet ikke længere er med i F-35 kampflyprogrammet, men også betyde økonomiske sanktioner fra USA mod den tyrkiske økonomi.

- Forsvarsministeren var meget bestemt i sin advarsel til Tyrkiet endnu engang. Han gjorde det klart, at Tyrkiet ikke både vil have S-400 og F-35, siger den anonyme amerikanske embedsmand og tilføjer:

- Og hvis tyrkerne accepterer S-400, så vil det medføre sanktioner - ikke kun mod F-35 programmet, men også mod deres økonomi.

/ritzau/Reuters


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bil brød i brand på tankstation

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Aarhus

Cykler fra Swapfiets indtager byen

112

Kvinde slap heldigt fra at blive kørt ned i busskur ved Banegården: Bilisten var påvirket af narko

Aarhus For abonnenter

Beredskab er aktiveret på hospital i Skejby: - Vi er parate til coronavirus

Annonce